joi 7 decembrie 2023

Rareş Bogdan, în PE: Nu faceţi din drama fermierilor un nou Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a cerut, miercuri, în plenul Parlamentului European, oficialilor europeni să nu facă din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru Romania.

Europarlamentarul român spune că, în Consiliul din 23-24 martie trebuie să se decidă plata unor compensaţii pentru fermierii care au pierdut enorm după declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina.

”Nu faceţi din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru Romania! Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensaţii pentru fermierii care au pierdut enorm după declansarea invaziei Rusiei in Ucraina”, a spus Rareş Bogdan în plen.

El a arătat că ”producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt şi Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia şi Bulgaria”.

Eurodeputatul a mai spus că ajutorul acordat de UE Ucrainei de la începutul războiului trebuie să continue.

”Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie sa continue. Trebuie să sprijinim în continuare, şi mai mult, lupta ucrainenilor de a-şi scoate ţara de sub ameninţarea unui tiran. Ei mor să ne apere şi pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranţă. Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetăţenii ei in abandon, adica nici pe fermierii romani! Trebuie sa găsiti o soluţie!”, a spus el. 

Rareş Bogdan a mai arătat că acum 8 ani, românii erau cei mai eurooptimişti, adică 68%, când media europeană era de 54%.

”Acum, post decizie complet nedreapta pe extinderea Schengen, au devenit cei mai europesimişti: 46%, faţă de media europeană, care este de 62%.

Excelenţele voastre, nu abandonaţi România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO şi UE!”, a afirmat el în discurs. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro