vineri 14 iunie 2024

Rochia perfecta si ce alegem in functie de silueta

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Alegerea unei rochii poate parea simplu de realizat, însa sa alegi rochia perfecta, care să îți avantajeze silueta, este o misiunea grea, mai ales dacă nu îți cunoști atuurile. Pentru ca o rochie să iti vină bine, trebuie să iti mascheze micile imperfecțiuni și să iti evidențieze punctele forte.

Tipuri de siluete

Fiecare femeie are o silueta unica, iar cunoasterea formei corpului tau te poate ajuta sa alegi rochia perfecta care sa iti puna in valoare frumusetea naturala.

Silueta fiecărui om depinde de factori precum genetica și genul, dar și vârsta, alimentația și activitatea fizică. Indiferent de felul în care am arăta, forma corpului este foarte importantă atunci când ne alegem haine care să ne avantajeze.

Femeile tind să aibă mai multă masă grasă decât masă musculară și mai multe curbe. În timp ce fiecare corp este unic, există câteva categorii mari în care se încadrează forma corpului feminin:

rochia perfecta-tipuri de silueta
rochia perfecta tipuri de silueta

Clepsidra

Ambele jumătăți ale corpului, cea superioară și cea inferioară, ale corpului sunt la fel, umerii și soldurile sunt la fel de largi. Persoanele cu această formă a corpului tind să aibă o talie mai mică decât pieptul și soldurile.

Mar sau oval

Silueta tip mar înseamnă că persoana este mai voluminoasă în zona pieptului și a stomacului, în schimb are picioare subțiri.

Para sau triunghi

Persoanele cu această formă a corpului, siluetă tip para, au umerii mai înguști decât soldurile și cea mai mare parte a greutatii este distribuită pe fese, solduri și coapse.

Triunghi inversat

Această categorie include persoanele care au jumătatea inferioară a corpului mai îngusta decat partea superioara, cu piept mai mare și umeri mai largi decât soldurile.

Persoanele cu această formă a corpului tind să caștige în greutate în partea superioara a corpului și în zona stomacului.

Dreptunghi sau androgin

La persoanele cu acest tip de siluetă nu există o talie bine definita, ci atat umerii cât și talia și soldurile sunt similare, iar corpul tinde să aibă proportii egale.

Rochia potrivita pentru fiecare tip de silueta

Atunci când vine vorba despre găsirea rochiei perfecte, este bine sa ne luăm în considerare tipul de siluetă.

Femeile cu o siluetă tip clepsidra sunt norocoase pentru că pot purta, fără probleme, orice tip de rochie.

Avand forme generoase, dar în același timp o talie de viespe, ideal ar fi ca toate părțile – bustul, talia și șoldurile – să fie punctele de atracție ale ținutei tale. Așadar, rochia cu o croială tip sirenă va avantaja această siluetă mai bine decât orice alt tip.

Femeile care au o silueta tip măr nu se mândresc cu o talie perfecta, ba au chiar centimetri în plus în această zonă. Așadar, dacă forma corpului tău se încadrează în această categorie, scopul este să micșorezi din punct de vedere optic zona taliei.

Evita, centurile și cordoanele late și optează, mai degrabă, pentru curele foarte subțiri prinse în talie sau chiar pentru curele de tip lanțuri.Rochia tip parte peste parte este, de asemenea, perfecta pentru silueta tip măr.

Rochiile tip A, Empire și bias-cut sunt exemple excelente de rochii care distrag atenția de la talia mai groasă.

Femeile cu o siluetă de tip para au șolduri mai mari și posterior proeminent, în timp ce în partea de sus a corpului au forme mai puțin accentuate.

Rochia potrivita e cea care să mascheze partea de jos a corpului și să pună în evidență partea de sus a corpului.

Rochiile cu o croială în forma literei A sunt ideale pentru această siluetă. O asemenea croială pune accentul pe zona bustului și a taliei și maschează șoldurile mari și coapsele mai groase.

O femeie cu o silueta androgina nu are forme accentuate, cum spuneam, umerii, talia și șoldurile sunt pe aceeași linie, așa că e nevoie să creeze forme prin hainele purtate.

O rochie cu un decolteu adânc, cu formă în V, te va avantaja. De asemenea, rochia cu imprimeu floral ori animal-print-urile sunt potrivite pentru o asemenea siluetă.

Rochiile pe stilul Empire, și rochia wrap sunt alegeri excelente pentru silueta androgina.

Analizeaza-ti cu atentie corpul si invata care sunt punctele tale forte. Este posibil sa nu te incadrezi 100% intr-o forma standard si sa ai trasaturi ale siluetei clepsidra, dar si ale siluetei mar.

In concluzie,atunci cand alegi o rochie sau o fusta opteaza pentru modele care iti scot in evidenta calitatile si iti mascheaza cu succes imperfectiunile, iar cel mai important este ca tu sa te simti increzatoare si frumoasa atunci cand le porti.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Aria Haret
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro