duminică 14 iulie 2024

Sabotaj în PSD: Raport INCENDIAR din interior

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD-iștii se sabotează între ei. Președintele Marcel Ciolacu reacționează, joi, după ce șeful interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, a elaborat un raport în care identifică 40 de motive pentru care partidul a pierdut alegerile din 2019 cu rezultate dezastruoase.

În documentul de 50 de pagini, postat pe blogul personal, Vulpescu vorbește despre felul cum PSD a fost izolat în epoca lui Liviu Dragnea, care a fost preocupat de promovarea sa „ca unic reper al formațiunii”, încurajând obediența, nepotismul, iar politica de cadre în partid sau în zona guvernamentală făcându-se pe criteriul loialității față de lider.

”Nu putem să mergem în faţa oamenilor la alegerile de anul acesta ca şi cum doar Liviu Dragnea ar fi fost de vină sau altcineva. Nu! S-a greşit în mod sistematic în ultimii ani” afirmă la RFI senatorul Vulpescu, reluând afirmațiile din raportul său referitor la situaţia partidului, în care critică lupta PSD cu Justiţia, discursul antieuropean şi izolarea de familia europeană social-democrată. 

Senatorul Ionuţ Vulpescu spune că nu se aşteaptă să fie sancţionat în forurile partidului pentru publicarea documentului.

Ciolacu consideră că raportul este un exercițiu de transparentizare și îl va supune dezbaterii în viitoarea ședință a Comitetului Executiv.

”Pentru prima dată, după mult timp, avem în PSD o dezbatere transparentă, cu argumente, în care părerea fiecăruia dintre colegi este respectată.

Am spus foarte clar că PSD are nevoie urgent de un proiect de reconstrucție. La fel, am spus că, pentru a repara, trebuie să știi exact ce s-a greșit. Apoi poți veni cu soluții.

Dl. Vulpescu este președintele Consiliului Național al PSD și este firesc să facă o analiză care conține multe dintre lucrurile discutate deja în interiorul partidului. Sunt greșeli pe care ni le-am asumat și pe care nu vrem să le mai repetăm.

Acest raport va fi dezbătut cel mai probabil în următoarea ședință a forurilor de conducere ale PSD.

Dl. Vulpescu mi-a prezentat acest document. Aș fi preferat să-l discutăm mai întâi în interiorul partidului și apoi să-l facă public, dar a fost alegerea sa.”, scrie Marcel Ciolacu.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro