vineri 14 iunie 2024

Se modifică plafonul de impozitare a pensiilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Odată cu creşterea, urmează ca şi plafonul de impozitare a pensiilor să fie modificat. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre majorarea pragului pentru impozitarea pensiilor, că el vrea să creeze un mecanism, la fel ca la salariul minim european, pentru că o societate se comportă şi este sustenabilă când politicul nu intervine în funcţie de ceva subiectiv. El a precizat că trebuie în funcţie de puterea de cumpărare ca acest mecanism să funcţioneze singur.

 

 Ciolacu, despre majorarea pragului pentru impozitarea pensiilor

 

”Eu vreau ca statul român să fie sustenabil şi predictibil. Acest lucru, dacă doriţi să purtăm discuţia pe colţul mesei şi când este an electoral sau când cineva doreşte să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine şi spune, domnule mărim..Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se comportă şi este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcţie de ceva subiectiv.”, a spus premierul, întrebat despre intenţia de majorare a plafonului pentru impozitarea pensiilor peste 2.000 de lei. 

Şeful Executivului a arătat că ”atunci când s-a stabilit un plafon de 2.000 de lei era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflaţie, erau scumpiri”, scrie News.ro.

”Deci, trebuie în funcţie de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcţioneze singur, nu să vină un prim-ministru care să spună: m-am gândit eu să vă măresc. Nu. Vine de la INS, e statistic, ca la salariul minim. Să nu mai decidă Guvernul, împreună cu patronatele, sindicate, e un mecanism. Indiferent dacă faci o reformă fiscală, dacă nu închizi întreg lanţul în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi predictibilitatea, nu faci nimic”, a completat Ciolacu. 

 

Ciolacu promite plata integrală a pensiilor recalculate la toamnă

 

Marcel Ciolacu a dat asigurări, marți, că la toamnă,în septembrie, se vor plăti integral și pensiile recalculate. De asemena, premierul a menționat că Guvernul este în grafic cu plata tuturor pensiilor înainte de Paște.

„Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâţi şi cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie. Ştiu şi sunt ferm convins că vor mai fi până în septembrie zeci de ştiri că nu sunt banii necesari, însă datele din primul trimestru arată foarte clar: avem o majorare a încasărilor din contribuţii sociale cu peste 22 la sută, acesta fiind efectul creşterii numărului de locuri de muncă şi a salariilor”, a spus Ciolacu la finalul lunii aprilie.

El a precizat că va fi asigurată plata integrală a pensiilor recalculate, banii fiind deja cuprinşi în buget.

„Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate. Banii sunt deja prinşi în buget pentru întreg capitolul de pensii”, a spus premierul, potrivit Agerpres.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro