OFICIAL. Se redeschid restaurantele și teatrele în Capitală

UPDATE, 22 IANUARIE 2021.Autoritățile din Capitală au decis: Relaxarea restricțiilor intră în vigoare de luni, 25 ianuarie, în București 

”Măsurile de relaxare vizează domeniul HoReCa, restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectacol, teatrelor, cinematografelor să fie permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, li se permite funcționarea cu publicul, de asemenea, în limita capacității de 30%  și tot în intervalul orar 6.00-21.00. Recomandăm cetățenilor prudență. Pe de o parte, acesta este motivul pentru care am decis această relaxare începând de luni. Pe de altă parte, am considerat necesar ca toți operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile. În mod categori, vom fi intransigenți”, a anunțat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

 

STIREA INITIALA

Restaurantele, teatrele și cinematografele din Capitală s-ar putea redeschide de sâmbătă de la ora 00.00, dacă rata de infectare cu Covid-19 rămâne sub 3. Este anunțul făcut de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, la un post de televiziune.

Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu, după 3 luni. 257 de cazuri noi au fost raportate miercuri, iar incidența este astfel de 2,96 de cazuri la mia de locuitori. 

Alte restricții ce vor fi ridicate:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
Întrebat despre programul magazinelor, restricționat acum până la ora 21.00, Berbeceanu a spus că aceasta este o măsură decisă prin hotărâre de guvern prin care a fost stabilită starea de alertă și CSUB nu poate interveni.
De asemenea, dacă rata de infectare în Capitală rămâne sub 3 la mie în Capitală, din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, școlile se vor redeschide în scenariul galben.
Comentează pe FACEBOOK