Senator USR, întreținut de soție și copii

În Parlamentul României există o categorie aparte de aleși – cei întreținuți de familie. Din categoria parlamentarilor ‘săraci’ face parte și senatorul Eugen Remus Negoi, președinte al USR Constanța. Potrivit declarației sale de avere, nu are terenuri, locuință, mașini, bijuterii sau active financiare. Anul trecut, el a câștigat primii bani, 1.095 de lei, abia în noiembrie, după ce a ajuns consilier județean. Ulterior, a fost ales senator și a mai încasat aproape 5.000 de lei în decembrie.

Practic, aproape tot anul trecut, Eugen Remus Negoi a fost întreținut de soție și de copii, unul fiind minor și primește alocație. Totuși, el și-a permis să facă o donație la partid de 58 de mii de lei.

Întrebat de Digi24 dacă a mai avut și alte venituri, senatorul și-a amintit de niște bani încasați de la firma sa, pe care nu i-a menționat în declarația de avere.

Reporter: Anul trecut, care au fost sursele de venit ale familiei dumneavoastră?
Eugen Remus Negoi, senator USR: Sursele de venit au fost sumele pe care le-am retras, o parte a sumelor împrumutate, 15.000 de lei, salariile soției și alocațiile copiilor.
Reporter: 15.000 de lei înseamnă 1.000 și ceva de lei pe lună.
Eugen Remus Negoi: Exact, exact. Cu banii aceștia am participat la bugetul familiei.
Reporter: Practic, spuneți că ați trăit din banii soției.
Eugen Remus Negoi: Oarecum, să spunem așa.

Reporter: Aproape tot venitul soției a fost donat partidului. Prin urmare, din ce alți bani ați trăit?
Eugen Remus Negoi, senator USR: Ăăă, eu am avut și sume de bani, așa cum are toată lumea în casă, și cu acele sume de bani am reușit să creditez partidul.
Reporter: Câți bani cash spuneți că ați avut în casă?
Eugen Remus Negoi: Aproximativ 10.000 de euro.

Comentează pe FACEBOOK