duminică 21 aprilie 2024

Simion amenință cu „gesturi extreme, dar democratice”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

George Simion, preşedintele AUR, a amenințat, marţi, cu „gesturi extreme, dar democratice”dacă nu se revine la alegeri locale în două tururi.

 

Simion amenință cu „gesturi extreme, dar democratice” dacă nu se revine la alegeri locale în două tururi

 

Simion spune că ia în calcul boicotarea alegerilor din 9 iunie, „într-o formă sau alta”, pentru că statul este „capturat”, instituţiile sale fiind „sub controlul partidului comasat”, motiv pentru care nu pot fi organizate alegeri în două tururi pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene şi „nu există speranţe la a câştiga democratic”.

„Statul este capturat, având în vedere că proiectul de lege propus de AUR (n.r. alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi) (…) nu are şanse să fie adoptat în această legislatură, unde consilii judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, Curte Constituţională, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat. Luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că fără alegeri în două tururi nu există speranţe la a câştiga democratic, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată.”, a susţinut Simion la o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că AUR este dispus să facă „gesturi extreme, dar democratice”, pentru a-şi manifesta dezaprobarea.

„Nu trăim într-o democraţie în momentul acesta şi suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar aşa! Să avem o legislaţie electorală şi să nu se ţină cont nici de Comisia de la Veneţia, nici de orice altă normă de bun simţ, s-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie”, a menţionat Simion.

 

Simion: Se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare

 

În context, liderul AUR George Simion a spus că „se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare„.

„Vedem cum se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare. Acest comportament nedemocratic, totalitar, din partea regimului Iohannis şi reprezentanţilor acestuia, Marcel Ciolacu, premierul actual şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă (…). Sigur că pot încerca să controleze anumite medii, sigur că pot da banii de la buget către anumite reţele de distribuţie (…). Nu o să-i ajute, lumea ştie cine sunt”, a punctat Simion.

În opinia lui, o altă formă care „blochează” accesul partidelor noi la viaţa politică este numărul „mult prea mare” de semnături care este cerut din partea competitorilor electorali.

„O altă formă, ilegală, abuzivă, pe care o denunţăm este numărul mult prea mare de semnături care este cerut din partea competitorilor electorali. Nu există pluripartidism în momentul în care de la un partid soliciţi în două săptămâni şi jumătate 200.000 de semnături (…). Această practică blochează accesul partidelor noi la viaţa politică. Practic, mergând tot aşa, având rezultate dezastruoase în guvernarea Ciolacu, pe care le vedem, o să ne întoarcem la o oră de ştiri la televizor, în care regimul Klaus Werner Iohannis este lăudat pentru realizări măreţe”, a conchis Simion.

CITITI SI: AUR denunță o lovitură de stat în desfășurare

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro