luni 17 iunie 2024

Sindicaliștii din Sănătate Protestează pe Perioadă Nedeterminată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Reprezentanții sindicatelor din domeniul sănătății sunt în așteptarea unei invitații din partea guvernanților, după ce au anunțat organizarea unui protest pe termen nelimitat. Greva va avea un impact asupra tuturor spitalelor de stat, precum și asupra unităților private care au acorduri contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

În același timp, programele naționale de sănătate, în special tratamentele pentru pacienții cronici, se află în pericol.

„În acest moment, după două zile de protest, nu am primit nicio invitație la dialog în vederea soluționării problemei”, a spus preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, sâmbătă, la Antena 3.

„Sincer să fiu, eu nu îi înțeleg pe cei din guvern, mai bine zis pe cei de la nivelul coaliției, pentru că subiectul este cunoscut la nivelul lor. Nu știu de ce împing lucrurile peste măsură când un gest simplu poate să rezolve această criză”, a mai spus preşedintele BNS. 

Acesta a mai spus că dacă nu se iau deciziile care se impun și anume corectarea salariilor, mulţi vor demisiona.

Dumitru Costin afirmă că angajații caselor de asigurări de sănătate desfășoară muncă suplimentară de mulți ani și au avut salariile neschimbate începând din 2018.

„Vor coborî toți în fața instituțiilor în care lucrează, începând de luni dimineață. În primele două zile am stabilit să rămânem în interiorul instituțiilor.

Au fost și cazuri izolate în care colegii au spus că vor să iasă afară, să fie văzuți”, a mai spus Dumitru Costin.

Începând de joi, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au inițiat un protest pe o perioadă nedeterminată, exprimând nemulțumirea față de stagnarea salariilor lor începând din 2018, conform anunțului sindicaliștilor.

Ca rezultat al acestei acțiuni, activitatea de relații cu publicul va fi semnificativ afectată.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro