duminică 14 iulie 2024

Șmecheria prin care s-a majorat prețul electricității

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nu mai puțin de  26 de companii energetice sunt investigate pentru manipularea pieţei, iar amenzile vor fi între 5 şi 10% din cifra lor de afaceri, a afirmat, miercuri, Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE, citat de Agerpres.

Totodată, el a arătat și care a fost șmecheria prin care companiile au crescut prețul la electricitate.

„Avem 26 de operatori economici în investigaţie pentru manipularea pieţei. Ce am constatat: operatorul A îi vinde lui B o cantitate de energie electrică, B vinde lui A aceeaşi cantitate la preţuri crescute. Şi, prin această formulă de manipulare a pieţei, preţul creşte”, a arătat Chiriţă.

Potrivit acestuia, până acum, amenzile au fost simbolice, dar de acum înainte sancțiunile vor fi mult mai dure. Mai exact, un procent între 5 și 10% din cifra de afaceri
„Este destul de dificil să faci investigaţii în această zonă, dar avem aparatură care ne permite să facem clonare de date şi informaţii din sistemele electronice ale operatorilor. Este o dotare luată din Statele Unite, pentru care din şase în şase luni trebuie să semnez o declaraţie că nu o folosesc decât în scopul pentru care am achiziţionat-o”, a adăugat preşedintele ANRE.
El a subliniat că toate aceste date au caracter confidenţial şi le va pune la dispoziţie doar comisiei de anchetă.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro