duminică 19 mai 2024

Sondaj. S-a schimbat clasamentul în intențiile de vot

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit ultimului sondaj cu privire la Primăria Capitelei, intențiile de vot ale bucureștenilor s-au schimbat radical. Cu două luni înainte de alegeri, sondajele îl dau câștigător pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, anunță un sondaj comandat de Digi24. Până acum sondajele îl dădeau câștigător detașat pe Piedone.

 

Sondaj. Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale electoratului bucureștean

 

Un sondaj ATLAS INTELLIGENCE i-a măsurat pe Cătălin Cîrstoiu, Cristian Popescu Piedone, Nicușor Dan și Mihai Enache, candidații înscriși pentru Primăria București, anunță Digi24.

Nicușor Dan ar fi ales de 37,1 % de bucureșteni, Cristian Popescu Piedone de 30%, Cătălin Cîrstoiu de 17,4%, iar Mihai Enache de doar 4,9%.

Printre cifrele surprinzătoare culese de cei de la AtlasIntel se numără și împărțirea votului politic între candidații pentru Primărie.

Spre exemplu, candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, obține cele mai multe voturi de la electoratul PNL, în timp ce medicul Cătălin Cîrstoiu de la electoratul PSD. Nicușor Dan primește voturile electoratului USR, dar și un procent important de la alegătorii PNL.

De asemenea, în funcție de nivelul de studii, Cristian Popescu Piedone obține peste 60% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 45% din voturi de la cei cu studii superioare. 

În ce privește lista pentru Consiliul Local al Municipiului București, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%.

 

Cum s-ar împărți voturile dacă Piedone și-ar retrage candidatura

 

Un sondaj Avangarde realizat în luna martie arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, Nicușor Dan ar câștiga Primăria Capitalei cu 41% din voturi, urmat de Cătălin Cîrstoiu, cu 29% și Mihai Enache (AUR), cu 27%.

Bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar. 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

 

CITITI SI: Sondaj. Geoană, Kovesi şi Boc, pe primele locuri în topul încrederii

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro