vineri 14 iunie 2024

SpaceX: Al patrulea zbor test Starship pe 5 iunie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

SpaceX are în plan să efectueze al patrulea zbor de test pentru racheta sa gigant Starship pe 5 iunie, cu permisiunea autorităților de reglementare, conform afirmațiilor companiei americane citate de Xinhua.

SpaceX a lansat cu succes cel de-al treilea test al rachetei Starship în martie, dar au pierdut comunicarea cu naveta înainte să ajungă la locul oceanic pentru amerizare.

Reprezentanții companiei americane au anunțat că al treilea zbor de test a fost un succes remarcabil, aducând viziunea unei viitoare lansări de rachete reutilizabile și sigure mai aproape de realitate.

Cel mai recent test al rachetei Starship a fost un succes, aducând cu sine mai multe premiere istorice. Printre acestea se numără prima reintrare în atmosferă după un zbor în spațiu, prima deschidere și închidere a trapei pentru eliberarea încărcăturii utile și o demostrație reușită de transfer de combustibil în timpul zborului.

SpaceX
noua testare starship spacex

În cel de-al patrulea test de zbor, ne concentrăm pe îndeplinirea mai multor obiective importante. De la atingerea orbitei planificate până la demonstrarea capabilității de revenire pe Terra și reutilizare a capsulei Starship și lansatorului Super Heavy, SpaceX va face un pas important în dezvoltarea acestor tehnologii.

Obiectivele principale ale misiunii includ o lansare reușită și un aterizaj controlat în Golful Mexic pentru propulsorul Super Heavy, precum și o revenire sigură în atmosferă pentru capsula Starship.

Zborul 4 va urma o traiectorie similară cu cel precedent de testare, cu capsula Starship aterizând în Oceanul Indian.

Starship este un sistem complet reutilizabil de transport spaţial, construit de SpaceX şi compus din capsula spaţială Starship şi lansatorul Super Heavy. Acest sistem a fost proiectat pentru a transporta echipaje umane şi încărcături utile pe orbita Pământului, pe Lună, Marte şi chiar mai departe în Univers. Este o realizare impresionantă a tehnologiei şi ne deschide noi posibilităţi pentru explorarea spaţiului cosmic.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro