vineri 14 iunie 2024

Ciucă anunță creșterea salariului minim cu 400 de lei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Salariul minim va crește cu 400 de lei, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă, în cursul zilei de marți. Liderul liberal a mai spus și cât din această sumă va fi impozitată.

 

Decizia de a creşte salariul minim este luată

 

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că salariul minim va fi majorat cu 400 de lei, marți, într-o conferință de presă, iar suma neimpozabilă va fi de 300 de lei.

Liderul PNL spune că aspectele au fost lămurite în cadrul ședinței de luni.

”Am avut discuţii la nivelul coaliţiei ieri (luni – n.r.). Am discutat tot ceea ce ţine de acest subiect care practic a ţinut prima linie pentru o lipsă de comunicare internă la nivelul Coaliţiei. Ieri s-au lămurit toate aceste aspecte şi în acest moment vă pot spune că am discutat cu mediul de afaceri, am discutat cu sindicatele, am discutat ieri cu partenerii de coaliţie. Decizia este luată pentru mărirea salariului minim, cu această nevoie de sprijinire a mediului de afaceri”, a afirmat preşedintele PNL, scrie capital.

 

 

Nicolae Ciucă: Suma neimpozabilă va fi de 300 de lei

 

În contextul discuţiilor din cadrul Guvernului în cadrul Consiliului Tripartit, s-a convenit ca această creştere să fie de 400 de lei, iar din această sumă, 300 de lei să fie consideraţi neimpozabili, pentru a permite patronatelor să se adapteze la această schimbare a salariului minim.

”Pentru că nu poţi să vii către mediul de afaceri cu o măsură, sigur, ea fusese discutată, pentru că am discutat cu reprezentanţii patronatelor şi noi ştiam în interiorul coaliţiei că urma ca anul acesta să aibă loc o mărire a salariului minim.

Şi pentru patronate, pentru mediul de afaceri era o chestiune de timp, până când urma să intre în vigoare o astfel de o măsură, iar în aceste condiţii, la discuţiile care au avut loc la Guvern în interiorul Consiliului Tripartit, s-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă, astfel încât patronatul, cei care au responsabilitatea planurilor de afaceri să poată să se adapteze la această nouă schimbare a creşterii salariului minim”, a  declarat Nicolae Ciucă.

 

Salariul minim trebuie crescut pe baze oneste

 

Nicolae Ciucă a comunicat că în urma discuţiilor cu toţi aceşti actori implicaţi, s-a convenit la nivelul coaliţiei şi al Guvernului să se stabilească și să se adopte un mecanism pentru creșterea salariului minim, care să fie în conformitate cu standardele acceptate la nivelul Uniunii Europene.

El a subliniat importanţa unui mecanism de colaborare între Guvern, sindicate şi patronate pentru a stabili creşterea salariului minim într-un mod clar, principial și echitabil, implicând toţi actorii din acest domeniu.

”Din discuţiile cu toţi aceşti actori, în momentul de faţă, există un angajament la nivelul coaliţiei, la nivelul Guvernului, ca după această decizie de mărire a salariului minim, de acum înainte, să se stabilească şi să se agreeze mecanismul în funcţie cu cele agreate şi la nivelul Uniunii Europene. Încă o dată, mecanismul între Guvern, sindicate şi patronate, ca salariul minim să fie crescut pe baze clare, principiale, oneste, între toţi actorii din acest segment”, a afirmat Nicolae Ciucă,

 

Cititi si – Salariul minim crește. Cu cât rămâne net un angajat

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro