joi 22 februarie 2024

Statistici controversate și previziuni sumbre pe Covid19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

De câteva săptămâni, experții ne tot „hrănesc” cu informații și previziuni legate de evoluția coronavirusului. Oamenii se întrec între ei profețind când va fi ziua cu cei mai mulți morți, momentul cu maximum de îmbolnăviri sau alte asemenea cifre. Realitatea cotidiana este urmatoarea: în ultimele 24 de ore au apărut 523 de cazuri noi! Iar România are 282 de decedați oficial de Covid19. Rolul statisticilor este zero, atâta vreme cât vorbim de o țară ce nu testează aproape deloc, în comparație cu țările civilizate din jur. Principiul e simplu :NU Testezi, NU ai! Totuși, pentru amatorii de statistici, iată câteva scenarii :

Varianta Arafat vs scenariul american

O instituție prestigioasă din SUA, pe numele său IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) a făcut o simulare pe baza datelor actuale. Institutul cu sediul în Seattle susține că cei mai mulți morți în România vor fi pe 13 aprilie. Luni se va atinge numărul maxim de morți de coronavirus , într-o singură zi, iar cifra va scădea vertiginos până pe 9 mai. După această ultimă dată nu vor mai fi decese de Covid19, susțin americanii. Ca informație legată de institutul din SUA, trebuie să spunem că principalii săi finanțatori sunt Bill și Melinda Gates.

De partea cealaltă, analize fac și românii. Medicul Raed Arafat a declarat astăzi că vârful epidemiei va fi atins la sfârșitul lunii aprilie, mai exact în ultimele 10 zile din lună. Deci versiunea americană nu prea stă în picioare, după ce zice șeful Smurd.

România reală e altfel

Statisticile și matematica în ansamblu pălesc în fața României reale. Cum ar putea anticipa cercetătorii evoluția în România, atâta vreme cât noi suntem complet diferiți de alte state?! România are cea mai mare Diasporă din lume, după Siria. Deci o circulație atât de mare peste hotare nu prea mai există. În plus, așa cum am spus, noi nu testam! De la începutul pandemiei și până astăzi, România a testat cât Germania în 2 zile! Deci în mod sigur, cifrele oficiale raportate de noi sunt distorsionate. În plus, o altă tabără de experți susține că noi am fi printre țările cu rezistență foarte mare la virus. Mai exact, că avem foarte mulți purtători asimptomatici, oameni care duc pe picioare virusul, dar despre care nu vom ști niciodată că au fost contaminați.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro