luni 26 februarie 2024

Tânărul săltat din greşeală de trupele speciale în cazul crimei de la Sibiu dă în judecată Poliţia Română

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Bărbatul din Dolj confundat cu unul dintre suspecții crimei din Sibiu va da Poliția Română în judecată. Laurențiu Lăcătușu sugerează că polițiștii au încălcat mai multe prevederi legale în momentul în care l-au săltat din cauză că l-au confundat cu unul dintre suspecții din dosarul privind uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner, scrie Libertatea.

Bărbatul a povestit că în acea zi se întorcea acasă după ce tencuise un gard. A primit un telefon de la soţie să ajungă mai repede acasă, pentru că prin faţa curţii se plimbă nişte oameni îmbrăcaţi în negru. Cu gândul că hoţii i-ar putea fura porcul din gospodărie Laurenţiu Lăcătuşu s-a grăbit spre casă, iar ajuns în faţa porţii a fost înconjurat de poliţişti care, fără a se legitima, i-au cerut să urce în maşina lor. Când bărbatul a cerut o legitimaţie unui poliţist în civil, unii dintre oamenii legii l-au pus la pământ. 

„M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură”, povesteşte bărbatul, care susţine că la acel moment nici nu ştia de crima de la Sibiu. El afirmă că poliţiştii făceau glume pe seama lui şi îi spuneau că a mers cu Mobra fără cască, motiv pentru care va fi „băgat la puşcărie 20 de ani” şi că a fost dezbrăcat, anchetatorii căutând pe corpul lui un tatuaj. „La Craiova, o poliţistă în civil mi-a zis: «Nu-mi dai şi mie un ceas d-ăla scump, de care ai luat acum?». Eu n-auzisem de crima din Sibiu, că seara vin obosit de la lucru, nu mă uit la televizor. Şi i-am zis că am ceasuri de mână, de perete şi unul primit de pomană, pe care i-l dau ei, dacă-l vrea. Şi ea le-a zis atunci celorlalţi «nu cred că e ăsta»”, scriu jurnaliştii de la Libertatea.

Scenele s-au derulat în faţa soţiei, a copilului acestuia şi a unui vecin care, neştiind ce se petrece, a ieşit la poartă cu un par. Un poliţist i-a cerut vecinului să intre în curte, ameninţându-l că îl împuşcă, spune Lăcătuşu. 

Apoi, bărbatul a fost dus la Poliţia Segarcea, fără să i se spună de ce. După un sfert de oră a fost trimis la Poliţia din Craiova. La Craiova a fost amprentat. I s-au luat probe ADN, apoi a fost dus în Vâlcea şi de acolo, cu duba, la Sibiu, unde jurnaliştii îl aşteptau, punându-i întrebări despre crimă.

La Sibiu a fost descătuşat, pus în faţa unei oglinzi, cel mai probabil pentru a fi văzut de către martori. 
„Cineva le-a zis mascaţilor: «Hai, ieşiţi, duceţi-vă în treaba voastră, că nu e ăsta, am greşit persoana». Mi-au dat înapoi buletinul, telefonul. Şi mi-au explicat că m-au adus acolo pentru că m-au recunoscut trei persoane. De pe pozele de Facebook m-au recunoscut, vă daţi seama?”, le-a mai spus bărbatul jurnaliştilor de la Libertatea.
Apoi i-au dat înapoi rucsacul pe care îl purta în drum spre casă şi în care avea scule folosite la muncă, în construcţii. Pentru că cei care l-au ridicat de acasă au tăiat bretelele rucsacului, poliţiştii de la Sibiu i le-au prins la loc cu un capsator pentru hârtie.
La ora 2 a fost lăsat liber, la Sibiu, însă i s-a spus că nu poate fi dus acasă, în Dolj, decât de dimineaţă, la ora 8, fiindcă poliţiştii erau şi eu obosiţi.
Dimineaţă a fost pus să dea o declaraţie, conform căreia a fost ridicat şi dus la Poliţie ca martor şi că nu ştie nimic despre acel caz. Procurorul în faţa căruia a dat declaraţia ca martor i-a spus, înainte de a-l lăsa să plece  «Ne cerem scuze că am greşit».
Acum, bărbatul și-a angajat avocat şi şi-a scos un certificat medico-legal.
Va da în judecată Poliţia Română: „Mă împrumut de bani şi lucrez, ca să scad din datorii. Dar eu aşa nu o să-i las!”
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro