Tătaru: Poate în 2 luni să ajungem la o viață relativ normală

Tătaru: Poate în 2 luni să ajungem la o viață relativ normală

Din data de 15 mai românii vor putea circula liber, au anunțat autoritățile. Totuși, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță, joi, că precauţiile trebuie să rămână.

Tătaru a declarat la RFI că după două luni de izolare trebuie să rămânem cu o serie de deprinderi, cum ar fi spălatul mâinilor, dezinfectarea, purtarea măștii de protecție sau izolarea când avem simptome respiratorii.

Vom merge pe tot parcursul zilei, vom merge spre magazine, magazine care au intrarea din stradă. Vom merge spre muzee. Vom merge în spaţiile închise, dar păstrăm distanţarea socială. Se va extinde această relaxare şi la sporturile individuale. Se vor deschide cabinetele stomatologice, cabinetele de îngrijire corporală. Dar toate sunt progresive în contextul în care păstrăm aceleaşi precauţii, tocmai pentru a evita o eventuală transmitere comunitară a infecţiei cu coronavirus”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul a afirmat că în cazul în care evaluarea făcută la două săptămâni de la ridicarea stării de urgenţă va arăta că toate condiţiile menţinute au fost respectate atunci va mai fi şi o altă „serie de relaxări”.

„Într-o lună, o lună și jumătate sau poate două luni să ajungem la o viață relativ normală”, a adăugat Tătaru.

Comentează pe FACEBOOK