Orban, despre decizia CCR: Aproape un îndemn la anarhie

Ludovic Orban consideră decizia CCR referitoare la amenzi ‘aproape un îndemn la anarhie’. Premierul a anunțat că cei care nu respectă legile Guvernului vor fi în continuare sancționați.

Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile constituţionale şi legale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale”, a precizat premierul.

Întrebat în baza cărui cadru legislativ se vor apliuca aceste amenzi, Orban a explicat: “A fost declarat neconstituţional un articol al unei ordonanţe de urgenţă care a modificat ordonanţa de urgenţă anterioară, declararea ca neconstituţional a articolului respectiv poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Deocamdată trebuie să vedem exact despre ce e vorba, că nu avem decât o comunicare din partea CCR, când vom avea şi motivarea atunci vom înţelege cu adevărat care sunt toate consecinţele constituţionale, legale, juridice ale acestei decizii a Curţii Constituţionale”. 

Amintim că amenzile din starea de urgență sunt neconstituționale, potrivit CCR. Judecătorii au admis parțial miercuri contestația făcută de Avocatul Poporului fată de Ordonanța Militară care stabilește amenzi pentru nerespectarea restrictiilor.

Ordonanța Militară nu este suficient de previzibilă, iar cuantumul amenzilor se stabileste subiectiv, potrivit judecătorilor CCR.

 

Comentează pe FACEBOOK