Orban îl contrazice pe Vela pe tema deplasării interurbane

Orban îl contrazice pe Vela pe tema deplasării interurbane

Ludovic Orban a mers, joi, în vizită la uzinele Ford și Dacia, care s-au redeschis de luni. Premierul a spus că obiectivul Guvernului este să susțină puternic economia.

„Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă. De asemenea, am discutat despre intenţia extrem de curajoasă, mai ales în condiţiile date, de introducere în fabricaţie a unor modele noi, sunt convins că vor fi modele de succes şi, în mod clar, am discutat despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine nu numai compania Ford şi industria de automobile şi economia în ansamblu. Obiectivul nostru cel mai important este, după ce vom depăşi vârful epidemiei şi lucrurile vor tinde să revină la normal, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii epidemiei”, a spus Ludovic Orban, la finalul vizitei.

Totodată, Orban a ținut să-l contrazică pe Marcel Vela, care a spus că deplasările în afara localității vor fi libere după data de 15 mai.

Eu nu comentez ce spun colegii mei. V-am spus, eu aduc la cunoștința oamenilor decizii. (…) Eu comunic deciziile atunci când vor fi luate. Suntem într-o analiză, există mai multe variante. Sigur că ceea ce a comunicat președintele, este sigur. (n.r. Iohannis afirmase că, din 15 mai, se va ieși din localitate doar cu motive justificate). Dacă vor apărea și alte motive temeinice de părăsire a localității, evident ele vor fi impuse. Evident suntem într-o analiză a acestor motive de părăsire a localității. Când vom lua o decizie, o vom anunța, iar această decizie va fi cuprinsă într-o hotărâre a unui Comitet Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 

 

Comentează pe FACEBOOK