TIR-ul ATI de la Timișoara s-a stricat din nou. 8 pacienți, la un pas de moarte

Cel puțin 8 pacienți cu COVID-19 care erau ventilați au rămas fără oxigen. S-a întâmplat la Timişoara, acolo unde, la nici două zile de la punerea în funcțiune, tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal s-a stricat.

Este vorba despre TIR-ul care iniţial a fost amplasat în curtea Spitalului Victor Babeş.

Pe data de 19 octombrie, instalaţia de încălzire a cedat, iar bolnavii au fost ţinuţi în frig, o noapte. Unitatea a stat în service aproape o lună, după care a fost adusă la Spitalul Municipal.

Acum, o altă nenorocire. Opt pacienți au fost la un pas de moarte după ce au rămas fără oxigen.

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, spune că i-a transferat rapid pe acești la secția ATI Covid a spitalului, astfel că starea lor nu s-a agravat.

„Trei dintre acesti pacienți au ajuns la Spitalul Municipal Timișoara, iar cinci i-am preluat noi. În jurul orei 6.00 dimineața am fost notificați de către Spitalul Municipal de această situație, am reușit cu colegii de pe sectia de ATI și si am trimis specialiștii noștri care au făcut o evaluare a pacientilor și cu ajutorul Ambulanței si SMURD am reusit să îi transferăm direct și optim pe ATI roșu COVID, astfel încât starea acestora nu s-a agravat. Ei se află în prezent la unitatea noastră, este vorba de 3 bărbați și 2 femei pe ATI în plus față de ceea ce am avut noi”, a declarat Păstrașcu la Digi24.
Comentează pe FACEBOOK