sâmbătă 20 iulie 2024

Turcan: 900.000 de pensionari, la limita supraviețuirii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Se împart bani la partide, în campanii electorale, iar sute de mii de pensionari trăiesc la limita sărăciei. O recunoaște chiar și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Aceasta a spus că Guvernul are obligația morală și profesională să găsească răspunsuri la aceste anomalii existente. 

Precizările  Ralucăi Turcan vin după decizia CCR privind majorarea cu 40% a pensiilor. Amintim că CCR a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituţional.

„În momentul de față avem buget alocat pentru pensii și anul acesta în bugetul pe care l-am trimis Ministerului de Finanțe urmărim că cel puțin indexarea cu rata inflației să se realizeze la nivelul pensiilor din sistemul public de pensii.

Cifrele pe care le avem arată următorul lucru: pe legea 263 impactul e de 90 de miliarde de lei, dacă nu se întâmplă nimic în sistemul de pensii și rămânem pe actuală valoare a punctului de pensii, iar dacă ar fi să aplicăm  legea 127 creată artificial din pix cu valoare punctului de referință de către PSD, efortul bugetar e de 138 miliarde de lei.

Este o anomalie greu de îndurat, mai ales că avem 900.000 de pensionari care sunt plătiți cu 800 de lei pe lună.

Suntem obligați moral și profesional să găsim răspunsuri și la aceste anomalii. Sunt anomalii validate de către CCR.

Sunt aproximativ 9000 de beneficiari, nu am acum cifra exactă a acestor pensii disproporționate, v-am spus care e efortul bugetar pe toate pensiile din România, nu sunt foarte mulți beneficiari de pensii.

Aici nu intră pensiile militare, acelea sunt pe regim separat, aici vorbim de o serie de acte normative care au legiferat niște facilități în momentul pensionarii și implicit pensionari la valori mult mai mari”, a precizat Raluca.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro