UE: Valabilitatea certificatelor de vaccinare, 9 luni

UE va limita joi la 9 luni valabilitatea vaccinării contra Covid pentru călătoriile în interiorul Uniunii, scrie Bloomberg.  Asta înseamnă că o dată la 9 luni este necesar rapelul, explică Hotnews.

Totodată, Uniunea solicită ca țările UE să se redeschidă începând cu 10 ianuarie pentru toți cei care au primit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Ca măsură de protecție suplimentară, potrivit propunerilor, va fi necesară dovada unui test PCR negativ pentru toți călătorii care au fost vaccinați cu un vaccin aprobat de OMS, dar care nu este aprobat de autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor, precum și pentru călătorii recuperați după Covid-19.
În cadrul a ceea ce Comisia numește „o abordare fluidizată”, începând cu 1 martie, călătoriile în UE vor depinde în totalitate de statutul călătorului și nu de țara de origine – statele membre ar trebui să permită intrarea doar a călătorilor vaccinați, recuperați sau esențiali.
Termenul din martie are ca scop să ofere țărilor din afara UE timp pentru a-și crește în continuare ratele de vaccinare.
Comentează pe FACEBOOK