miercuri 29 noiembrie 2023

Un Retailer Renunță la Casele Automate de Marcat și Revine la Personalul Uman

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

The New York Times relatează cum una dintre lanțurile de supermarketuri din Marea Britanie a luat în considerare feedback-ul clienților și a înlocuit toate terminalele de autoservire cu case de marcat operate de personal.

”Când vine vorba de cumpărături, se pare că există două feluri de oameni în această lume: cei care preferă auto-plata și cei care preferă interacțiunea cu un om”, scriu corespondenții din Londra ai ziarului The New York Times. 

Booths, un lanț cu 3.000 de angajați specializat în vânzarea de produse alimentare în nordul Angliei încă din 1847, a anunțat săptămâna trecută că va renunța la utilizarea caselor de marcat automate în toate cele 28 de magazine ale sale, cu doar două excepții. Această decizie contravine tendinței globale care a transformat modul în care se desfășoară cumpărăturile cu amănuntul în ultimii 20 de ani, conform informațiilor furnizate de ziarul american.

”Când totul merge bine, casa automată poate fi cea mai rapidă cale de ieșire dintr-un magazin: Stivuiți cumpărăturile, treceți un card de credit, puneți-le în pungă și mergeți mai departe. Totul ar trebui să se termine în câteva minute”.

„Întotdeauna există o problemă”, a afirmat Sandra Abittan când părăsea vineri un supermarket Tesco în nord-vestul Londrei. Ea a menționat că adesea trebuie să aștepte asistență atunci când folosește o casă de marcat. Cu toate acestea, a menționat că de obicei continuă să le utilizeze, deoarece consideră că cozile lor sunt în general mai scurte.

”Self-checkouts au fost în creștere în întreaga lume în ultimii 20 de ani. Multe lanțuri de magazine au extins utilizarea lor în timpul perioadei de vârf a pandemiei, când reducerea la minimum a contactului uman era deosebit de importantă. Dar Booths nu este singurul care a regândit revoluția automatizată: În septembrie, Wal-Mart a declarat pentru Insider că va elimina culoarele dintr-o mână de magazine, deși nu a spus de ce”.

În anul 2016, un studiu realizat în Statele Unite, Marea Britanie și alte țări europene privind comercianții cu amănuntul a relevat că retailerii care utilizează benzi de autoservire și aplicații au înregistrat o rată de pierdere de aproximativ 4%, mai mult decât dublul mediei din industrie. Cercetătorii au afirmat că utilizarea benzilor de autocontrol a tentat cumpărătorii să adopte comportamente neobișnuite și să facă furturi mai greu de detectat.

Booths, cu aproximativ 3.000 de angajați, a subliniat într-un comunicat că interacțiunea angajaților săi cu clienții contribuie la oferirea unei experiențe îmbunătățite.

„Ne-am bazat nu numai pe ceea ce credem că este corect să facem, ci și pe faptul că am primit feedback de la clienții noștri”, a precizat compania, citată de The New York Times. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro