sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

Uzina Ford din Craiova, preluată de Ford Otosan din Turcia

Must read

spot_img

Uzina Ford din Craiova va fi preluată de compania mixtă Ford Otosan din Turcia. Tranzacția are o valoare de 575 de milioane de euro.

Concret, Ford nu vinde uzina de la Craiova, ci, în contextul unei reorganizări globale, ce are drept scop consolidarea puternică a planurilor sale de creștere pe piața vehiculelor comerciale (Ford Pro) și potențarea portofoliului de vehiculele electrice (Model e) în Europa, Ford Europe a confirmat astăzi, în cadrul unei conferințe online, transferul proprietății fabricii din Craiova către partenerul său strategic Ford Otosan, proces condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor, potrivit NewsWeek.

Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa.

Ford și Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietății anunțat astăzi să fie finalizat în al treilea trimestru al anului 2022, proces condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor.  

Fabrica de la Craiova va juca un rol cheie pentru activitatea Ford în Europa. Din 2024, aici se vor produce trei modele 100% electrice: Puma, Transit Courier și Tourneo Courier .

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro