luni 25 septembrie 2023

Vela: Tranzitarea Ungariei se poate face la orice oră

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noile relaxări ale măsurilor impuse de Covid-19 intră în vigoare luni, 1 iunie. Ministrul Marcel Vela anunță că Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare. Astfel, românii care doresc să iasă din țară trebuie să știe că tranzitarea frontierei româno-ungare se va permanentiza de la ora 21,00.

„De astăzi nu mai există acea reglementare cu perioada, cu intervalul impus de autorităţile maghiare pentru intrarea în Ungaria. Aşadar, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră. Din această seară, de la ora 21,00,  se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria. El va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13,00. Deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră. Nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare. care permiteau tranzitul din Austria spre România, prin Ungaria, doar în anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinţi în traficul de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni, pentru că aşa era stabilit de către autorităţile din Budapesta, modul sau conduita la nivel naţional cu privire la măsurile de protecţie în Ungaria împotriva răspândirii coronavirusului”, a declarat Marcel Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Declarația acestuia vine după ce Ungaria a sfidat, zilele trecute, înțelegerea de tranzit cu România.

JURNALIST.RO a redat pe larg AICI povestea incredibilă a unui român ce se întorcea din Austria către casă, după ce a auzit anunțul guvernului de la București.

Comentează pe FACEBOOK

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro