Modelul mioritic: aleșii la șpriț, poporul amendat

Modelul mioritic: aleșii la șpriț, poporul amendat

În ultimele 24 de ore au fost amendați 174 de români, pentru nerespectarea măsurilor decise de guvern pe perioada stării de alertă. Oficialitățile ne comunică faptul că s-au strâns 118.000 de lei din aceste sancțiuni! Poliția ne anunță că s-au întocmit și 3 dosare penale, pentru zadarnicirea combaterii bolitor.
Întrebarea legitimă este, cum de mai au aceștia tupeu să dea amenzi populației, după mesajul transmis în societate, după apariția pozei din biroul Premierului României?! Adică românul de rând e sancționat la buzunar și somat să poarte măștile aduse de toate firmele de casa ale unor șmecheri, în vreme ce crema guvernanților ia propriile măsuri în râs. Oare pe lista amenzilor aplicate apare și cea dată premierului, al cărui birou arăta zilele trecute ca o bodegă de cartier?!

Ca epilog al scandalului iscat pe seama acelei imagini, nu pot să adaug decât ipocrizia participanților. În primul rând nu a fost unul care să înceapă prin a-și cere scuze pentru această sfidare națională. Dar cel mai grav e că se induce în spațiul public faptul că poza ar fi putut fi făcută de personalul care a servit la acel chef! Dragi petrecăreți, nu ne luați de prosti! Oamenii ăia răspund penal pentru fiecare zi în care vă servesc, sunt verificați la sânge de SPP și nu stă unul cu telefonul după el! Voi v-ați făcut între voi, ați dovedit ce caracter aveți, iar acum vreți să pozați și în victime. Rușine! Păcat de spiritul marilor liberali, pe care îi venerați zilele trecute! Nu sunteți nici la degetul lor mic…

Comentează pe FACEBOOK