America a luat foc! Lupte de stradă fără precedent

Lucrurile par scăpate de sub control în Statele Unite. Nu s-a întâmplat în China, în Italia sau în alte țări lovite grav de pandemie, însă în patria democrației e jale. Priviți aceste filmări de pe străzile din Minneapolis. În urma luptelor de stradă dintre protestatari și trupele de ordine, au fost vandalizate inclusiv mașinile Secret Service, serviciul de pază și protecție al Casei Albe.

Însăși modul în care au pornit violențele este unul bizar. Americanii protestau de mai multe zile împotriva masurilor luate în timpul pandemiei. Pe fondul acestor ciocniri, un bărbat de culoare a decedat în timpul imobilizări de către forțele de ordine. A fost momentul care a creat nebunia. Orașe precum Los Angeles, Chicago, Philadelphia, Minneapolis, Pittsburgh au sărit în aer. Este cel mai mare val de proteste cu care se confruntă administrația Trump, de la instalare.

Președintele Trump iese în fiecare zi cu declarații de tot felul. Unele sunt de amenințare față de cei ce protestează violent, altele împăciuitoare. Până acum nu au dat niciunele roade. Din acest motiv, în mai multe orașe a fost instalată starea de alertă, fără să aibă incidență cu prezența coronavirusului. O bună parte din protestatari acuză și manipularea planetară făcută pe seama Covid19, precum și măsurile abuzive luare de autorități.

La pachet cu protestele au venit însă și jafurile. Postul CNN titrează că noua față a Americii este cea a luptelor de stradă, a gazelor lacrimogene, a gloanțelor de cauciuc și a incendierilor. În toate orașele au fost scoase pe stradă forțe suplimentare și s-au operat sute de arestări.

Comentează pe FACEBOOK