vineri 14 iunie 2024

ANAF vinde proprietățile Elenei Udrea. Sumele sunt enorme

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

ANAF vinde la locitație proprietățile de lux ale Elenei Udrea, pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție. Sumele sunt enorme. Spre exemplu, hotelul deținut de Udrea și de fostul ei soț Dorin Cocoș va fi scos la licitație la începutul lunii viitoare.

 

ANAF vinde la licitaţie bunuri imobile ale Elenei Udrea la un preţ de pornire de 1,1 milioane lei

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitaţie şase bunuri imobile aparţinând Elenei Udrea, preţul de pornire pentru acestea fiind de 1,1 milioane de lei, la care se va adăuga TVA, potrivit unui anunţ al instituţiei din data de 25 aprilie.

Licitaţia programată joi, la ora 14:30, este a treia care se realizează pentru a vinde bunurile, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, vor fi scoase la licitaţie cinci terenuri situate în strada Constantin Godeanu, numărul 55 J, din sectorul 1. La acestea se adaugă o cotă de 1/2 dintr-un teren intravilan situat la acceaşi adresă, despre care ANAF menţionează că este drum de acces.

În toamna anului 2022, Lucian Ovidiu Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din acea perioadă, a declarat, la o întâlnire cu jurnaliştii, că instituţia intenţiona să scoată la licitaţie şase terenuri şi un punct de acces, precum şi două autoturisme ale Elenei Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute.

Preţul de pornire pentru cele şase terenuri la licitaţia care a avut loc pe 27 octombrie 2023 a fost de 3,296 milioane de lei, fără TVA.

 

ANAF scoate la vânzare jumătate din hotelul deținut de Elena Udrea și Dorin Cocoș

 

Proprietatea se află în apropierea Gării de Nord din Capitală. Agenția de Administrare Fiscală încearcă astfel să recupereze o parte din prejudiciile din dosarele de corupție pe care DNA le-a deschis împotriva fostului om politic și a lui Dorin Cocoș.

ANAF urmează să vândă o cotă de un sfert din hotel care aparține Elenei Udrea.

Prețul de vânzare este de 8,42 de milioane de lei, cu TVA. De asemenea, fiscul scoate la vânzare și o altă cotă de un sfert din hotel, din proprietățile lui Dorin Cocoș. Prețul de vânzare este același, notează Profit.ro.

 

Nu este prima dată când fiscul scoate la licitație bunuri ale Elenei Udrea

 

Nu este prima fată când fiscul scoate la licitație bunurile fostului politician, până acum fiind vorba în special despre terenuri. Situația este similară și în cazul lui Dorin Cocoș, mai spune sursa citată.

Proprietatea imobiliară va fi scoasă la licitație pe data de 3 iulie.

Bunurile foștilor soți Elena Udrea și Dorin Cocoș, care au luat-o pe drumuri separate în anul 2013, sunt vânduite în cadrul unor dosare care sunt investigate de către DNA, fiind grevate de mai multe acte şi ordonanţe emise de Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Parchetul de pe lângă ICCJ DNA, ANAF şi DGITL Sector 1.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro