vineri 14 iunie 2024

Asistentă reținută în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Asistentă reținută în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Surse judiciare au declarat pentru HotNews că este vorba despre o asistentă „despre care s-au strâns dovezi că ar fi asistat direct la episoade în care s-ar fi umblat la doza de noradrenalină”. Corpul de Control al Ministerului Sănătății și Colegiul Medicilor București au făcut propriile anchete la Spitalul Sf. Pantelimon, în urma cărora anunțaseră în aprilie că nu au fost găsite nereguli.

 

Dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon: Asistentă reținută

 

Procurorii Parchetului Tribunalului București continuă audierile în dosarul deschis în aprilie după ce directoarea de îngrijiri a Spitalului Sf. Pantelimon a acuzat că 17 pacienţi internaţi la Secția ATI au murit, în decurs de doar patru zile, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Miercuri, la Serviciul Omoruri a fost dusă la audieri, cu mandat, o femeie care avea calitatea de martor în dosar. La finalul audierilor, femeia a fost reținută pentru 24 de ore pentru mărturie mincinoasă, a anunțat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre o asistentă medicală de la Secția ATI, care avea calitatea de martor, iar acum este suspect.

Ea a fost audiată de mai multe ori, declarând de fiecare dată că nu a văzut nimic şi că nu are nicio informaţie cu privire la modul în care le era administrată noradrenalina pacienţilor. „S-au strâns dovezi că ar fi asistat direct la episoade în care s-ar fi modificat doza de noradrenalină”, au declarat sursele citate.

 

17 morţi suspecte în 4 zile la spitalul Sfântul Pantelimon

 

Directoarea de îngrijiri, care l-a anunțat pe managerul spitalului, spune în sesizare că în data de 10 aprilie a fost informată de către o asistentă de la ATI că în perioada 4-7 aprilie 2024 „în secția ATI au murit circa 20 de pacienți, motivul fiind scăderea voită a noradrenalinei de pe injectomat”.

Bogdan Socea, managerul Spitalului Pantelimon, a spus că pacienții decedați „aveau probleme complexe, cu multe boli asociate”.

 

Rafila, prima reacţie în cazul morţilor de la Spitalul Pantelimon

 

”Ăsta este răspunsul corect, coerent, şi dacă au fost lucruri care au fost în neregulă, atunci sigur că ele trebuie sancţionate, aduse în atenţia publică dar nu putem pe de altă parte, să blamăm şi să aducem în faţa opiniei publice lucruri care posibil nu s-au întâmplat. Trebuie să existe un echilibru în toate iar încrederea şi buna-credinţă trebuie să guverneze întreaga activiatte medicală”, a arătat ministrul.

Despre conflictele dintre cadrele medicale din spital, Rafila a precizat că fiecare om are o anumită personalitate, individualitate, îşi doreşte recunoaşterea calităţilor profesionale, umane.

”Ceea ce mie mi se pare intolerabil este să pui în pericol încrederea în personalul medical dacă tu ai un interes personal. Nu spun că s-a întâmplat în acets caz, dar cred că nu sunt elemente care să justifice aceste plângeri. Ne ocupăm să intrăm în legătură cu doamna doctor care a făcut această plângere, lipseşte astăzi”, a completat ministrul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro