duminică 26 mai 2024

Așa ne fură lemnul! Montaj devastator pentru ministrul Alexe

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În Săptămâna Mare, când toți românii sunt ținuți în case cu ordonanțe militare, jaful în păduri a fost la cote ridicate. Nu mă refer doar la tăierile ilegale, cele înfierate de toată lumea, ci și la masacrul legal de pădure, făcut cu hârtii de la autorități. Cel mai bun exemplu este cel de la primăria Sebeș, acolo unde primăria a dat verde pentru 500 de camioane cu lemn. https://jurnalist.ro/primaria-sebes-va-rade-500-de-camioane-de-lemn/

În tot acest timp, ministrul Mediului, Costel Alexe ne minte în față și ne acuză că facem campanie pe bani împotriva tăierii lemnului. În viziunea ministrului, toți cei care fotografiază sau filmează măcelul din păduri ar fi plătiți de cineva. Nu același lucru se poate spune despre ei, cei care iau partea firmelor străine ce masacrează lemnul “cu acte”… Acolo e binefacere națională! Ieri s-a mai derulat un episod grețos cu același personaj în rol principal. Alexe a mers în Prahova, la Cheia, acolo unde furtunile au pus la pământ cantități însemnate de arboret. Din mijlocul acelui dezastru natural, Costel Alexe s-a lamentat în fața camerelor, cum că există riscul ca acea masă lemnoasă să putrezească, iar firmele din industria lemnului să nu dorească achiziționarea ei. În tot acest timp însă au loc tăieri masive în toată România. Aceste mesaje abundă și pe pagina de socielizare a ministrului Costel Alexe, acolo unde 8 din 10 români îi scriu ministruli să lase ipocrizia și să facă ceva cu adevărat. Când mesajele sunt prea directe și deranjează, ministrul sau administratorul paginii blochează expeditorii.

Ca să ii arătăm domnului Alexe că românii nu pot fi prostiți și trimiși după fentă, am făcut un grupaj cu dovezi indubitabile ale tăierilor în forță ce s-au petrecut exact în Săptămâna Mare. Majoritatea filmărilor au fost Live-uri pe Facebook sau pot fi identificate ca fiind din acest interval. Asta, ca să nu ne mai păcălească iarăși cu replici de genul “Folosiți montaje vechi!”

Primul film este ceva mai lung, pentru a întelege exact cum stau lucrurile. Nu Garda Forestieră a lui Alexe este cea care oprește ilagaliștii! Ci oamenii indignați, romanii disperați care reclamă ilegaliștii. Acest transport a fost tăiat din Poiana Mărului (jud Suceava) și declarat în acte în altă parte. Sesizați, cei de la poliție au intervenit și au oprit transportul. Au avut răbdare să înțeleagă și falsul din acte, așa că au făcut cam toată treaba Ministerului Mediului și au sechestrat marfa. Pusă în fața faptului împlinit, Garda Forestieră a mișcat și ea, iar la final firma tăietorilor ilegal, pe nume Holtzz Transport a fost amendată cu….6000 de lei! Evident că a apărut și un comunicat de presă cu faptele de vitejie ale Gărzii! (felicitări Tiberius Vatamaniuc pentru demers)

În acest al doilea film lucrurile sunt și mai grave! Vorbim tot de județul Suceava, acea zonă afectată grav de coronavirus în care se fură exact ca în codru. De data aceasta, cel care a reclamat hoția a trebuit să insiste, cei de la 112 spunându-i cu convingere că transportul ar fi unul legal. Aranjamentele din hârtii întrec orice imaginație și îi fac pe cei se ar trebui să vegheze la respectarea legii să numai înțeleagă nimic. Mai ales dacă nici nu sunt dornici să insiste… Din nou acțiunea aparține oamenilor de rând! (Felicitări Tiberiu Bosutar: 14 Aprilie)

Încă un iubitor de natură investighează în aceste zile, pe banii, timpul și nervii săi mizeriile din păduri. De data aceasta vorbim de județul Alba, acolo unde colegii liberali ai domnului Costel Alexe tocmai au votat o tăiere de proporții (primaria Sebeș). Paradoxal, oamenii simpli au început să priceapă cum se fură, cum nu se marchează arboretul, cum se falsifică hârtiile. Toate, în Săptămâna Mare. Poate organizăm și niște cursuri pentru deminitari precum Alexe, ca să priceapă și ei fenomenul. NU că ar dori asta…

Bomboana pe colivă vine de la Mizil, acolo unde oamenii fotografiau transporturi ilegale de lemn, în camioane cu numere de Brăila, exact în timpul conferinței jenante a lui Costel Alexe. Probabil Garda Forestieră era atentă la declarațiile penibile ale șefului de la București.. (FOTO:Adrian Crețu) Pe lângă cele prezentate, am strâns și voi strânge sute de filmări și dovezi ale jafului. Ceea ce vor trebui să înțeleagă actualii guvernanți este faptul că nu ne interesează hârtiile cu care acoperă ei jaful! Românii vor să nu li se mai pună pădurea la pământ…Punct!

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro