duminică 19 mai 2024

Bolidul de 1.100 CP care „consumă” deșeuri de plastic

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Firma de design auto Bertone a prezentat GB110, prototipul unui bolid care consumă un combustibil obținut din deșeuri de plastic.

Mai exact, bolidul folosește un combustibil numit Select Fuel, produs de un startup din deșeuri de plastic. Conform sursei citate, transformarea acestui material extrem de poluant în sursă de energie este importantă în contextul în care plasticul este cel mai periculos element pentru natură.

Automobilul va fi produs în ediție limitată de doar 33 de unități, iar primele unități vor fi livrate în primăvara anului viitor.

Motorul mașinii va avea 1.000 de CP și un cuplu maxim de 1.100 Nm. Mai știm și că GB110 va folosi componente provenite de la „o marcă germană”, scrie go4it.ro

Potrivit producătorului, hypercar-ul ajunge de la 0 la 100 de km/h în 2,79 secunde și poate atinge o viteză maximă de 380 de km/h. Nu știm, deocamdată, cât costă acest automobil.

Numele mașinii include inițialele lui Giuseppe Bertone, fostul designer șef al companiei care a împlinit în acest an 110 ani.

Compania Bertone, închisă în 2014, a fost activată în 2016 după ce a fost achiziționată de AKKA Technologies.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro