miercuri 28 februarie 2024

Bomba Țăndărei explodează în Ministerul Sănătății

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

EPISODUL I

Orașul Țăndărei a intrat în carantină totală, după modelul Suceava. Exact ca la Suceava, nu coronavirusul a condus la această decizie radicală, ci incompetența, corupția, complicitățile și încrengăturile ce conduc până la București. Jurnalist.ro vă prezintă în exclusivitate o anchetă ce devoalează caracatița intereselor și combinațiilor pornite în micuțul oraș ialomițean și care duc direct în inima Ministerului Sănătății. Veți vedea cu ce se ocupau autoritățile locale și oamenii din minister în plină pandemie, pe parcursul lunii martie. Priviți imagini și filmări halucinante, care vă vor face să înțelegeți cum de s-a ajuns acum în această situație disperată.

Orașul Țăndărei, micuța comunitate cu vreo 13.000 de suflete, s-a trezit peste noapte focar de Covid-19. Acum mai este și încercuit de armată și poliție. Nu mai intră nici musca. De ieșit, nici atât. Totul a pornit de la postările unui individ devenit astăzi viral între timp, pe nume Eduard Literaș. Cetățeanul de etnie rromă a făcut o postare incredibilă pe Facebook, pe 11 martie, în care spunea că în Țăndărei mustește de coronavirus, că spitalul e plin de bolnavi, că au venit rromii din Italia și multe alte prostii. După principiul “ai grijă ce-ți dorești”, Literaș însuși a ajuns în spital cu COVID19. Ce a urmat, știți cu toții.

Tripleta toxică se distra pe pandemie

Adevărata bombă nu a fost cea aruncată de naivul Literaș, care vâna doar Like-uri pe Facebook. O tripletă de amazoane ce ar fi trebuit să vegheze în tot acest timp la salvarea orașului Țăndărei, dar și la cea a românilor în general, făcea furori în altă parte. Rețineți numele, căci sunt esențiale:

  • Nicoleta Toma este primarul PSD al orașului Țăndărei
  • Lidia Manuela Onofrei, director al Direcției Politica Medicamentelor și a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sănătății
  • Anca Leonte, prietenă bună a celor două și susținătoare acerbă a companiei turcești Farmasi în România…
De la stânga la dreapta:Onofrei, Toma, Leonte și Paula (o prietenă din Țăndărei)

 

Haideți să începem cu partea profesională! Așa cum se observă, primele două doamne ar fi trebuit să fie în linia întâi a luptei cu virusul asiatic. Una ca primar, cealaltă ca șef în ministerul cel mai important în vremea pandemiei. În februarie se confirmase deja primul caz de coronavirus în România, imediat venind și altele. Ce faceau doamnele cu pricina la începutul lui martie?! Plecaseră “ca fetele” într-o excursie la Istanbul, îmbinând business-ul cu plăcutul. Povestea este suculentă. La invitația Ancăi Leonte, fetele au lăsat treburile de acasă și s-au alăturat unui grup mai mare de petrecăreți, ce a mers la Istanbul, la fabrica Farmasi. Acolo s-au propus afaceri, s-au stabilit direcții de vânzări, strategii de marketing, dar s-a lăsat și cu chefuri memorabile. Restaurante de lux, petreceri cu animatori, yachturi și multă, multă opulență. Iată dovezile:

Chefurile de acolo s-au tras în intervalul 5-9 martie. Ce se întâmpla în țară în acel timp vă vom reaminti în cele ce urmează. Până atunci vă mai las să vă delectați cu imagini din aceeași vacanță, unele în care apare mult mai clar doamna primar Nicoleta Toma și amica sa Lidia Onofrei directoarea de la Sănătate. Nu de alta, dar să nu spună cineva că divele nu apar în imagini. Doamna cu bluză albă și geacă neagră cu glugă este doamna primar…

Singurul amănunt legat de plecarea cu pricina, înainte de a reveni la situația de acasă, se referă la faptul că turcii sperau să facă ceva business pe spatele invitaților. Ei sunt o fabrică de produse dermato-cosmetice, iar piața din România era una tentantă. Mai ales când din delegație făceau parte și factori mioritici importanți de decizie.

Primariță trasă pe calapodul Dăncilă

Exact în perioada în care doamna primar Nicoleta Toma se dedulcea la mirajele Istanbulului, în orașul pe care îl conduce se repatriau “bombardierii”. O mare parte din comunitatea celor din Țăndărei îngroașă rândurile Diasporei. Fix la începutul lunii martie au venit acasă din Italia, Germania, Marea Britanie. De luarea lor în evidență, de monitorizare, de prevenție, se ocupă fix primăria. Al cărei șef era la distracție. Exact în zilele în care Literaș făcea postările sale apocaliptice, se întorsese și doamna primar în țară. Ce credeți că a făcut aceasta, imediat după sosirea din vacanță?! Și-a pus pe Facebook celebra poză cu “STOP COVID-19, Stăm Acasă!”

Exact ca fosta sa șefă de partid, doamna primar a fost învățătoare. Soarta i-a surâs și a ajuns primar PSD în oraș. Gurile rele spun astăzi că cel care o asistă din umbră este fostul primar, Cristian Roman și el PSD-ist. În 2017 Roman a fost condamnat cu suspendare pentru fapte de corupție și nu a mai putut ocupa această funcție. Acela a fost momentul doamnei Toma de a lua frâiele primăriei.

Comunitatea rromă din Țăndărei este una extrem de puternică și influentă. Mai ales electoral. Cristian Roman este cel care ține legătura cu toți liderii acestora și se asigură de favorurile lor electorale. Acesta este și explicația pentru care autoritatea locală nu a intrat în ei, imediat după reîntoarcerea acasă, în sensul de a-i forța să rămână în izolare. Vorbim de aceeași comunitate care i-a asigurat Vioricăi Dăncilă un scor bun la alegerile prezidențiale, după ce fosta șefă a PSD fusese purtată cu atenție prin tot centrul orașului Tăndărei.

Artileria grea care bubuie la minister

Piesa de rezistență din acest puzzle este botoșăneanca Lidia Manuela Onofrei. În caz că ați uitat, ea este actualul director de medicamente și dispozitive medicale din ministerul Sănătății. Este proaspăt numită acolo, în ianuarie, de fostul ministru liberal Victor Costache. Știți ce făcea Costache cât petrecea doamna Onofrei în Turcia?! Umbla de căpiat peste tot să găsească echipamente și produse pentru spitale. Căuta scuze patetice pentru penuria de produse din spitale și se pregătea să-și dea demisia. Probabil nu știa ce bine petrecea subordonata pe care o numise să se ocupe de așa ceva…

Bomba vine din CV-ul doamnei cu pricina și arată adevăratul haos din era Victor Costache la minister. Lidia Onofrei a fost numită secretar de stat în guvernarea Grindeanu a PSD. A ocupat funcția de șef la Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) Iată ce posta pe Facebook imediat după numire:Multumesc pentru încredere și sustinere colegilor din organizatia PSD Botoșani! Este o onoare deosebită pentru mine și o provocare cu o foarte mare responsabilitate”. Postul a fost de scurtă durată, la fel ca și guvernarea Grindeanu.

Partea interesantă vine abia acum. Onofrei nu a fost scoasă precum iepurașul din joben de Costache. Ea i-a fost recomandată, dacă nu chiar impusă acestuia, de doi dintre consilierii săi de la acea vreme: doamnele Alexandra Tamaș și Livia Stan. Cine erau acele doamne?! Ochii și urechile deputatului USR Emanuel Ungureanu, celebru pentru dezvăluirile dar și interesele sale în spitalele mioritice! Cele două funcții de consilier au fost parte din negocierea PNL-USR pe ministerul Sănătății, înainte de votul în favoarea guvernului Orban!

Acesta este primul episod ce devoalează caracatița care a pus umărul la închiderea unui oraș. În episoadele următoare veți gasi pasaje suculente din extravaganța de la Istanbul, explicațiile doamnelor legat de plecarea lor într-o perioadă când pandemia bătea la ușă, precum și detalii incredibile referitoare la afacerile și interesele din ministerul Sănătății, într-o perioadă în care țara e aproape în genunchi…

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro