duminică 14 iulie 2024

Britanicii susţin vaccinul românesc anti-Covid

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În timp ce în România este anchetat pentru îndrăzneala de a crede că a descoperit un vaccin împotriva COVID-19, britanicii anunţă că îl vor coopta în echipa lor de cercetători pe românul Virgil Păunescu.

Acesta a anunţat public că ar fi creat un „vaccin” împotriva COVID- 19 şi că şi l-a şi administrat.

„Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză. În data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin”, anunța, săptămâna trecută, Păunescu.

În prezent colectivul OncoGen pregăteşte documentaţia pentru Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice”, a mai spus profesorul. 

Între timp, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, l-a contactat personal pe Păunescu.

Am apreciat oportunitatea de a afla de la domnul profesor Păunescu despre evoluţia testelor pentru vaccinul său. Suntem deschişi să sprijinim echipa sa pentru a intra în contact cu cercetători britanici. Să împărtăşească experienţe”, a transmis ambasadorul, potrivit adevarul.

În joc sunt multe miliarde, iar competiţia este acerbă pentru găsirea vaccinului pentru Covid-19.

Ştim că traseul către un vaccin împotriva #COVID19 prezintă multe provocări. Trebuie să fie un efort de colaborare urgent care implică guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea ştiinţifică. Având în vedere acest lucru, guvernul britanic a angajat 388 milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste şi tratamente. Pe 4 mai a fost co-găzduit Conferinţa Globală de angajare a Coronavirus, la care 6,5 miliarde de lire sterline au fost promise de Lume. (…) România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin-candidat. Va contribui la cunoaşterea noastră tot mai mare despre virus. Finanţarea adecvată a cercetării vaccinului şi împărtăşirea constatărilor este singura modalitate sigură de a învinge acest virus.”, a mai spus Noble.

Amintim că același cercetător s-a remarcat în luna ianuarie, când epidemia din China încă nici nu ajunsese în Europa.

„Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ 4 ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer.  – un tratament extrem de avansat şi recent dezvoltat în SUA. Mai exact la vaccinurile personalizate în cancer. Aşa că am beneficiat de un bagaj de cunoştinţe precum şi de o experienţă solidă. Am fost în poziţia de a putea pregăti ,,design-ul” pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii ianuarie aveam deja designul vaccinului”, explica imunologul.

JURNALIST.RO a stat de vorbă la acea dată cu profesorul timișorean, iar declarațiile intergrale le puteți citi AICI

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro