vineri 14 iunie 2024

Burduja: Nu pot să mă abțin / Ce transmite candidatul PNL la PMB

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și candidatul PNL la Primăria Capitalei, a anunțat, vineri, că ministerul pe care îl conduce pregăteşte lansarea apelului pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) din Fondul pentru Modernizare, pentru care vor fi eligibile cel puţin două CET-uri din Bucureşti, respectiv Grozăveşti şi Progresu.

 

Burduja: Datoria curentă de la Termoenergetica spre ELCEN, peste 1 miliard de lei

 

„Nu pot să mă abţin să nu vă vorbesc şi despre Bucureşti, pentru că, din păcate, situaţia ELCEN este critică şi m-aş bucura să se discute mai mult despre asta, nu într-un scop electoral, ci într-un scop pur obiectiv. Sigur că ei au acumulat nişte rezerve şi de aceea se descurcă în continuare. Dar, datoria curentă de la Termoenergetica spre ELCEN e de peste 1 miliard de lei. Nu înţeleg cum a devenit de cinci ori mai mare decât acum 4 ani, când oricum situaţia era gravă.

Noi ne pregătim şi vom face un anunţ oficial în perioada imediat următoare: lansarea apelului pentru CHP-uri din Fondul pentru Modernizare. Vor fi eligibile cel puţin două CET-uri, respectiv Grozăveşti şi Progresu.”, a menţionat liberalul, la conferinţa cu tema „Provocări pentru şi de la regenerabile”, organizată de Focus Energetic, transmite Agerpres.

El a subliniat că pentru CET Sud este nevoie de o aplicaţie separată pentru că invesţiile se ridică undeva la jumătate de miliard de euro.

„CET Sud necesită o aplicaţie separată pentru că invesţiile se ridică undeva la jumătate de miliard de euro. Dar cum să facă ELCEN aceste investiţii când e în gaură cu 1 miliard de lei? ELCEN a fost deja în insolvenţă. Cei care cunoaşteţi Legea insolvenţei, cu siguranţă ştiţi că merge direct în faliment dacă sunt astfel de probleme. Sper să găsim o rezolvare în următoarea perioadă de timp, cu siguranţă după 10 iunie sau din octombrie”, a adăugat ministrul.

Foto Captura video FacebookSebastian Burduja

 

Burduja îl trage la răspundere pe Nicușor Dan

 

Acesta îl trage la răspundere pe actualul edil cu privire la ultima mare avarie la sistemul de termoficare

”Avarie majoră la reţeaua de termoficare a Bucureştiului. E normal ca într-o mare capitală Europeană, în 2024, să fie zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă? Nu. De ce se întâmplă asta? Pentru că investiţiile au fost prea puţine şi prea lente, din nepăsare şi incompetenţă”, afirmă ministrul Energiei într-o postare pe Facebook de la finalul lunii trecute.

”Îmi e imposibil să înţeleg situaţia. Ne-am străduit să lansăm la Ministerul Energiei un apel de aproape 600 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de termoficare. Cu Suceava deja am semnat contractul. Bucureştiul nu a pregătit niciun proiect. În acest timp, peste 1600 de tone de apă caldă se scurg prin sita ţevilor ruginite de sub Bucureşti”, mai arată Burduja.

Sebastian Burduja afirmă că aseară, actualul primar a spus la o emisiune: “nu este momentul potrivit să discutăm despre mandatul meu”.

”Dar când este? După 9 iunie, pe gustul unora. Dar acest oraş nu-şi mai permite încă patru ani în care să băltească. Şi nici zile irosite în analize sterile de sondaje, decizii amânate şi lipsă de asumare. Competitorii pentru încrederea bucureştenilor trebuie să răspundă la o simplă întrebare: ce vom face, fiecare dintre noi, pentru a schimba viaţa bucureştenilor în bine?”, subliniază Burduja.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro