duminică 19 mai 2024

Burduja trece la atac: ‘Eșecul’ Firea/N-a făcut nimic

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a cam uitat de înțelegerea din coaliție. Mai exact, Burduja o atacă pe „colega” Gabriela Firea, candidata PSD la București, pe tema poluării și a spațiilor verzi din oraș.

 

Burduja: Eşecul Firea a fost continuat de eşecul Nicuşor Dan

 

„În primul rând, Bucureştiul este un oraş foarte poluat. Este în prenotificare de infringement, pentru că în patru ani de zile şi opt ani de zile eşecul Firea a fost continuat de eşecul Nicuşor Dan. Nu s-a făcut nimic din perspectiva calităţii aerului. Şi când spun nimic, spun efectiv nimic.

Ultimul studiu e de acum 10 – 12 ani de zile. Trebuia făcut un plan pentru creşterea calităţii aerului. N-a făcut nimic.

Hai să vedem cum stăm astăzi. Deci, în Bucureşti avem 9,86 metri pătraţi per locuitor spaţiu verde. Asta spune raportul Curţii de Conturi.

Astăzi n-avem nici Registrul Spaţiilor verzi, el face parte din lunga listă de promisiuni de campanie pe care Nicuşor Dan a prezentat-o public acum patru ani de zile. Pentru cei care îşi fac griji, nici doamna Firea n-a făcut nimic în acest sens”, a afirmat Burduja, la o conferinţă organizată în Parcul Izvor, potrivit Agerpres.

El a spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii solicită 50 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar în legea 24/2007 sunt prevăzuţi 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

„Deci suntem la diferenţă de la simplu la triplu şi de cinci ori ar trebui să avem mai mult, conform recomandărilor OrMS.”, a adăugat Sebastian Burduja. El s-a referit şi la locurile de joacă din parcuri, menţionând că multe sunt vandalizate şi nu există siguranţă pentru copii.

 

Candidatul PNL la Primăria București vrea mai multe spații verzi

El a prezentat două proiecte privind spaţiile verzi din Bucureşti.

„Este vorba de un parc unit cu parcul din jurul Palatului Parlamentului, un parc care trebuie deschis prin pasarele pietonale şi velo, unit cu parcul, de fapt, pârloaga din faţa Academiei Române. Mai mult, în spate avem Arenele BNR, cu un parc aferent. Se poate crea un spaţiu format din patru componente verzi. (…)

Sigur, urmează să avem studiu de oportunitate, fezabilitate, proiect de tehnic şi aşa mai departe. Dar, imaginaţi-vă cum ar arăta acest spaţiu cu toate aceste hectare de spaţiu verde valorificate. (…) Pe spaţiul din faţa Academiei Române se poate amenaja şi un muzeu al luptei anticomuniste. (…)

Al doilea mare proiect este pădurea Băneasa, care este o mare pierdere pentru bucureşteni. Ea nu este amenajată, se întâmplă tăieri ilegale, se depozitează deşeuri. (…) Se amenajează pădurea ca pădure-parc. Printr-o simplă Hotărâre de Guvern, ea trece de la Romsilva la primăria generală, care poate să vină şi să investească. Nu afectează ecosistemul din pădure. Sunt soluţii de ultimă generaţie bazate pe lemn, pe tot felul de alte dotări”, a explicat Burduja.

El a adăugat că, după acest model, se pot amenaja şi alte spaţii verzi: pocket-parcuri, spaţii verzi mai mici lângă apartamente.

CITITI SI – Burduja trece la amenințări: De cine le este frică nu vor scăpa

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro