duminică 14 august 2022
spot_img

C.E. renunță la vaccinurile AstraZeneca și J&J

Must read

spot_img

Comisia Europeană nu va reînnoi anul viitor contractele pentru vaccinuri cu AstraZeneca și Johnson & Johnson, informează Reuters, care citează publicația italiană La Stampa.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor state UE, a decis să nu reînnoiască la expirare contractele încheiate pentru anul curent cu companiile care produc vaccinuri pe bază de vectori virali”, scrie La Stampa, citând o sursă din Ministerul italian al Sănătății.

Publicația italiană adaugă că autoritățile de la Bruxelles preferă să se axeze pe vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager, precum cele de la Pfizer și Moderna.

În plus, vaccinurile AStra Zeneca și Johnson & Johnson sunt ținta unor scandaluri în urma apariției unor complicații grave la unii pacienți.  

Marți, după problemele apărute la AstraZeneca, americanii au decis să suspende temporar și vaccinarea cu Johnson & Johnson, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat produsul au făcut tromboze. 

Primele doze de Johnson & Johnson ajung în țara noastră miercuri. Autoritățile spun că vor așteapta indicațiile privind siguranța vaccinului de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro