miercuri 6 decembrie 2023

Chinezii ar putea cumpăra o parte din Uzina Dacia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Constructorul chinez Geely, care deține în Europa producătorul suedez Volvo, ar putea prelua o deținere „semnificativă și potențial de control” la unitatea de motoare termice a Renault, scrie Reuters.

Acest lucru ar putea aduce chinezii indirect la Dacia, deoarece constructorul de la Mioveni este inclus în divizia de motoare cu ardere internă a Renault. 

Viorel Ungureanu, șeful sindicatului Dacia, a declarat pentru Libertatea că negocierile sunt în toi, iar rezultatul final ar putea fi anunțat la începutul lunii viitoare. 

Grupul francez vrea să separe divizia de motoare termice de divizia de mașini electrice și are planuri diferite pentru fiecare.

La divizia cu motoare clasice, Renault vrea aducerea de noi acționari care să suporte la comun costurile de dezvoltare.

Luca de Meo, directorul executiv al Renault, a fost întrebat marți despre discuțiile avute cu grupul chinez Geely, în cadrul unei vizite efectuate în Coreea de Sud.

„Acesta este genul de sector sau industrie unde ai nevoie să modifici mărimea pentru a avea sinergii și pentru a reduce costul pentru utilizatori. Este un proiect care există pentru a proiecta mașinile noastre pe combustie internă în viitor. Avem nevoie de un partener pentru a face asta și facem asta”, a spus De Meo în Seul.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro