joi 30 mai 2024

Cîțu: Au crescut prețurile, dar nu aș vrea să intervin

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a confirmat majorarea prețurilor, dar spune că nu vrea să intervină întrucât asta ar putea genera o penurie de produse.

Ministrul liberal precizează că Guvernul Orban încearcă să aibă cât mai puțini intermediari în achiziționarea de produse.

Cîțu este de părere că înainte de a se interveni trebuie analizat raportul Consiliului Concurenței.

„Da, au crescut preţurile şi am sesizat-o şi atunci când plătim facturi pentru Unifarm sau când plătim pentru măşti şi echipamente care vin din străinătate. Şi acolo a crescut preţul. Şi acolo am întrebat dacă acest preţ este preţul de producţie, dacă vin prin intermediari. Încercăm să avem cât mai puţini intermediari. Ca principiu, vă daţi seama că nu aş vrea să intervin, ca liberal, în controlul preţurilor pentru că după aceea dăm în altă problemă, penuria. Dacă punem şi controlăm preţurile prea jos s-ar putea să nu mai avem nimic. Trebuie să ne uităm la situaţie. Şi aştept întâi, înainte de a lua o decizie, aşa cum am luat la utilităţi, aş vrea să văd şi raportul Consiliului Concurenţei”, a explicat Cîţu la Realitatea Plus.

De asemenea, Ministerul Finanțelor a mai spus că autoritatea de concurenţă face o analiză pentru a spune dacă este o situaţie de cartel, sau au crescut preţurile la import.

„Am cerut o situaţie privind preţurile. Încă nu am o situaţie clară’, a punctat Cîțu.

Amintim că Rareș Bogdan a cerut public propriului partid plafonarea adaosurilor comerciale.

Europarlamentarul PNL scrie într-o postare pe Facebook că România trebuie să ia exemplul Germaniei și să nu îi lase pe comercianți să profite de pe urma situației de criză a românilor. (Detalii AICI)

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro