Cîțu împarte ‘bile negre’ miniștrilor

Premierul Florin Cîţu s-a arătat nemulțumit de execuția bugetară. “Cam pe toate ministerele e sub ce trebuia să fie”, a spus premierul. Întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit banii vor fi remaniați, acesta a precizat că ”au o bilă neagră”.

 „Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie. Voi avea o discuţie cu miniştrii să văd ce s-a întâmplat, cum putem îmbunătăți situaţia, dacă e o problemă de personal, poate nu înţeleg cum se face execuţia bugetară. Vreau să înţeleg ce se întâmplă, apoi voi lua decizia”, a menționat Florin Cîțu.

De asemenea, Cîţu nu e mulțumit nici de solicitările pe care le au acum colegii săi de Cabinet, în perspectiva rectificării bugetare ce va avea loc luna viitoare.

„Sunt exagerate 38 de miliarde de lei cumulate pe toate ministerele. Asta înseamnă aproape 4% din PIB! Toată lumea trebuie să înțeleagă că noi vrem să reducem deficitul bugetar, nu să îl creştem. Din cele 38 de miliarde vom aloca, bineînţeles, acolo unde vor fi cheltuiţi banii”, a precizat Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK