Copii blocați în tren. Director CFR: De ce mă întrebați pe mine?

Zeci de copii care se întorceau din tabără de la mare au rămas blocați într-un tren mai bine de 9 ore. Trenul Mangalia – Arad a rămas blocat la Fundulea din cauza avariei apărute în urma furtunii din noaptea de miercuri spre joi.

Întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii, directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat,: „Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”.

Redăm dialogul între directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, și jurnalistul Antena 3:

  • Jurnalist: „De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?
  • Ovidiu Vizante: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.
  • Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp.
  • Ovidiu Vizante: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.
  • Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!
  • Ovidiu Vizante: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?
  • Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?
  • Ovidiu Vizante: Vor primi când ajung la București!
  • Jurnalist: După 8 ore?
  • Ovidiu Vizante: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul… Mulțumesc! La revedere!”

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri călătoria va fi mai lungă de 26 de ore. Linia de contact s-a rupt la Fundulea din cauza rafalelor puternice de vânt.

Comentează pe FACEBOOK