Cîțu tranșează conflictul USR/PLUS-Nicușor Dan

Florin Cîţu intervine în scandalul de la Capitală. Premierul anunță, marți, că Guvernul nu va susţine de la bugetul naţional cheltuielile de la Bucureşti şi i-a sfătuit pe cei de la Primăria Capitalei să găsească cât mai rapid o soluţie pentru adoptarea bugetului.

„Am avut discuţii şi cu primarul general. Ştiu situaţia de la Bucureşti, am lucrat şi anul trecut pentru a rezolva o serie de probleme, am lucrat şi anul acesta la bugetul pentru Bucureşti. Nu vom susţine de la bugetul de stat o amânare a plăţilor şi intrarea în incapacitate de plată ulterior. Nu vom susţine de la bugetul naţional un derapaj la Bucureşti” a precizat premierul Florin Cîţu. 

Între timp, USR-PLUS continuă atacarea primarului general, Nicuşor Dan, pe tema bugetului pe 2021, subliniind faptul că la şase luni de la alegerile locale le este cerut votul consilierilor USR-PLUS pentru „o minciună”, adică un „buget fantezist”.

„Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creştem cheltuielile, dar pentru că ştim că nu avem loc de ele în buget, minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună”, au scris, marţi, pe Facebook, reprezentanţii USR PLUS Bucureşti.

Reprezentanţii USR-PLUS mai mai spus că nu pot accepta practicile pe care le criticau la Gabriela Firea.

„Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureştiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop”, au mai transmis reprezentanţii formaţiunii.

Comentează pe FACEBOOK