Despăgubirile pentru țeapa City Insurance încep să miște

Țeapa City Insurance, pentru care fiecare posesor de autoturism din România va fi bun de plată, începe de pe 2 decembrie să fie acoperită de statul român. Vorbim de o gaură de jumătate de miliard de euro pe care intrarea în faliment a acelei companii de asigurări a provocat-o. Ținând cont de faptul că Fondul de Garantare a Asiguraților, care va plăti despăgubirile, ar putea avea nevoie de bani suplimentari de la buget, putem spune chiar că toți românii vor suporta pierderea.

Singura veste bună este că plățile către românii lăsați cu ochii în soare vor începe cel târziu pe 2 decembrie. Vestea au dat-o Mona Cucu, director general la FGA și Valentin Ionescu, director ASF, ambii prezenți în emisiunea Selectiv cu Dan Bucura.

Din păcate, vorbim de un număr foarte mare de dosare deja depuse (peste 60.000) a căror analiză va dura foarte mult. Asta, în ciuda optimismului celor doi invitați. Nici măcar legile ce vor fi utilizate pentru acordarea acestor despagubiri nu sunt extrem de clare. Directoarea FGA vorbește de o lege a instituției pe care o conduce, în vreme ce păgubiții și cei care încearcă să-și recupereze banii invocă legea RCA (pentru polițele obligatorii).

Singura certitudine este că lucrurile vor fi de durată, vor apărea tot mai multe cereri de despăgubire că urmare a polițelor încă existente, iar statul român încă nu a găsit vinovații. Aveți în cele ce urmează un fragment edificator din emisiunea de care vorbim:

Comentează pe FACEBOOK