vineri 14 iunie 2024

Diferențe majore între sondaje. Cine câștigă Primăria Capitalei?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Diferențe majore între sondaje privind alegerile pentru Primăria Capitalei. Luni, IRSOP îl dă câștigător pe Nicușor Dan, urmat de Cristian Popescu Piedone și abia pe locul 3 Gabriela Firea. Un sondaj Avandarde prezentat cu o zi înainte arăta o luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea, cu o diferență de doar 2 procente.

 

Diferențe sondaje IRSOP – Avandarde

 

Sondaj IRSOP

  • Nicușor Dan – 43%
  • Cristian Popescu Piedone – 23%
  • Gabriela Firea – 18%
  • Sebastian Burduja – 4%

Sondaj Avangarde

  • Nicușor Dan – 28,6%
  • Cristian Popescu Piedone – 15,2%
  • Gabriela Firea – 26,5%
  • Sebastian Burduja – 13,8%

Așadar, diferențele între sondaje sunt foarte mari.

Care sunt proritățile bucureștenilor

 

Întrebați în ce direcție cred că se îndreaptă Capitala, 56% dintre respondenți au spus că într-o direcție bună, în timp ce 41% spun că una greșită, scrie Hotnews.

Decongestionarea traficului (40%), ieftinerea costului vieții (30%), termoficarea (17%) și amenajarea de spații verzi/parcuri (13%) sunt aspectele considerate cele mai importante pentru bucureșteni.

Cât privește așteptările de la viitor, 94 au precizat că inflația cva continua să crească, în timp ce 51% au spus că tensiunile militare între Europa și Rusia vor crește.

Sondajul IRSOP a fost realizat telefonic pe un eșantion de 900 de persoane în intervalul 27-31 mai. Toleranța de eșantionare este de 3,3%.

 

Alte sondaje

 

Un sondaj realizat la comanda PSD,publicat în data de 27 mai, arată că Nicușor Dan este favorit pentru un nou mandat de primar general. Pe locul doi în bătălia pentru Primăria Capitalei este Gabriela Firea, urmată de Cristian Popescu Piedone. Dacă acesta din urmă s-ar retrage, candidata PSD ar câștiga alegerile.

Sondajul a fost realizat online de Epsilon Poll, în perioada 20-22 mai pe mai mult de 5.100 de identități online și pentru analiza datelor s-a folosit inteligență artificială, potrivit documentului transmis de PSD, arată Hotnews.

Acest sondaj sugerează că Nicușor Dan (susținut de Alianța Dreapta Unită) este pe primul loc în preferințele alegătorilor, fiind cotat cu 29% dintre voturi. Pe locul doi apare Gabriela Firea (PSD), cu 25%, pe trei Sebastian Burduja (PNL), urmat la un procent distanță de Cristian Popescu Piedone – 16%.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro