vineri 14 iunie 2024

Sondaj. Piedone pierde avânt/Firea crește vertiginos

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un ultim sondaj de opinie arată că actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pierde avânt, în timp ce Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitale, este în continuare în creștere. Pe primul loc se situează Nicușor Dan, actualul primar general.

Sondaj. Piedone pierde din avânt, Firea, în creșetere, Nicușor Dan, pe primul loc

 

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de ARA Public Opinion, Gabriel Firea urcă cu 6% față de ultimul sondaj și ajunge la o intenție de vot de 29%, fiind clasată pe locul doi, după Nicușor Dan cu 35%. O scădere semnificativă se poate observa la Cristian Popescu Piedone, care își menține trendul descendent din momentul în care Gabriela Firea a intrat în această cursă. Doar 20% dintre respondenți l-ar vota pe Cristian Popescu Piedone, în timp ce 12% ar pune ștampila pe candidatul PNL, Sebastian Burduja.

Pe data de 25 aprilie, Nicușor Dan, susținut de Alianța Dreptei și REPER, era cotat cu 37% în intenția de vot, Cristian Popescu Piedone cu 28% (PUSL, partidul lui Dan Voiculescu), Gabriela Firea cu 23% (PSD), Sebastian Burduja cu 9% (PNL) iar Marian Enache (AUR) cu 3%.

„Piedone, cunoscut ca un personaj controversat în politica București, nu a reușit să se mențină nici pe locul 2 în intenția de vot, indiferent dacă ne uităm la sondajul prezentat mai sus sau la sondaje realizate de alte case de sondare. Această tendință poate fi atribuită atât acțiunilor sale din campania electorală, dar mai ales a atacurilor din ultima perioadă. Poate cel mai grav derapaj al edilului a fost momentul în care a spus că „primăria Capitalei trebuie să intre pe mâna unui bărbat”.”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Această declarație a fost taxată în primul rând de PSD care consideră că declarația publică a lui Piedone este retrogradă și discriminatorie, atât cu referire la femei în general, cât și pentru candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

„De aceea, mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România!”, arată PSD într-un comunicat de presă.

 

Firea înregistrează o creștere constantă în sondaje

 

În schimb, fostul primar general al Capitalei, înregistrează o creștere constantă în sondaje.

„Firea a profitat de nemulțumirile față de administrațiile locale actuale și a venit cu propuneri clare și soluții care să aducă schimbarea în București. Reușita ei de a se conecta cu preocupările cetățenilor, cum ar fi infrastructura, sănătatea și siguranța publică, i-au consolidat poziția în sondaje. De asemenea, aceasta se bucură de susținerea PSD, partid care este pe primul loc la intenția de vot din București”, se mai arată în comunicat.

Sondajul ARA Public Opinion este realizat în perioada 15-19 mai, pe un eșantion de 1088 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Candidata PSD la PMB Gabriela Firea a declarat că nu o destabilizează sondajele care îl dau pe Nicuşor Dan favorit în competiţia pentru Primăria Capitalei, deoarece se bazează pe voturile bucureştenilor nemulţumiţi de actualul edil general, cât şi pe cele ale bucureştenilor care i-au acordat încrederea la alegerile de acum aproape patru ani.

„Am văzut, sunt foarte multe sondaje de opinie. Nu mă destabilizează absolut deloc. Vă spun cu sinceritate de ce. Pentru că mă bazez în primul rând pe bucureştenii care m-au votat acum aproape patru ani de zile, 250.000 de bucureşteni şi am pierdut la o diferenţă mică la nivel de Capitală faţă de domnul Dan.

 

Iar din cei care l-au votat pe actualul primar, sondajele spun peste 70%, eu sunt indulgentă spun 50%, hai nu jumătate. 30% sunt nemulţumiţi pentru că nu au cum să fie mulţumiţi de ultimii ani în care nu s-au făcut investiţii. Oraşul arată prost în marea lui parte, este mizerie, sunt gropi, în parcuri nu poţi să mergi”, a explicat Gabriela Firea, la postul B1TV.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro