duminică 14 august 2022
spot_img

„Dragoste mare”: Umbra lui Hava are dosar la DNA pe mâna USR

Must read

spot_img

În vreme ce la București și în alte câteva localități din țară de mimează dragostea politică, alianța dintre PNL și USR Plus stă pe un butoi de pulbere. Un exemplu elocvent în acest sens avem de la Alba, acolo unde candidatul PNL la primăria Alba Iulia, Paul Voicu, tocmai s-a ales cu dosar la DNA. Cei care i-au făcut denunțul acestuia sunt fix cei de la USR. Totul a început cu o luptă pentru panourile stradale, dar acum s-a lăsat cu un număr de înregistrare pe un dosar penal la DNA. Încadrarea pentru viceprimarul PNL de Alba Iulie este acum de la 1 la 5 ani de închisoare!

Documentul intrat în posesia Jurnalist.ro este proaspăt. Este vorba de o ordonanță de declinare a competențeidin 21 septembrie, prin care parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia își declină competența către DNA. Aveți acolo toate datele pe care cei din alianță și-ar fi dorit să le țină ascunse, mimând dragostea electorală. Puteți vedea că plângerea a fost formulată de către cei de la USR și viza modul în care primarul interimar Paul Voicu folosește banii publici și din fonduri europene, pentru a amplasa afișe cu iz electoral. Se invocă inclusiv o sintagmă: #CreștemAlbaIulia ce apare și pe afișele electorale oficiale din campania lui Voicu.

Useriștii au depus această plângere la biroul electoral municipal. Președintele acestei structuri, fiind magistrat, a înțeles imediat ce faptă reclamă USR și a sesizat imediat Parchetul. În documentul prezentat de noi vedeți că procurorii nu doar confirmă aspectele penale ale poveștii, dar și redirecționează oficial plângerea și documentele anexe către Direcția Națională Anticorupție! Oficial, din acest moment, viceprimarul Paul Voicu are dosar la DNA pe mâna USR..

 

Omul europarlamentarului Mircea Hava

 

Paul Voicu, viceprimar în mandatul lui Mircea Hava a rămas jupân la primăria Alba Iulia, după plecarea ultimului la Bruxelles, ca europarlamenar. A fost aruncat de PNL în cursa pentru primărie, fiind cotat cu prima șansă. El și-a arogat o bună parte din lucrurile bune făcute în mandatul lui Hava. Atât el, cât și Hava provin din fostul PDL și au o istorie de peste 20 de ani împreună.

După plecarea la Bruxelles a primarului, între cei doi viceprimari a început o luptă pe viață și pe moarte pentru preluarea puterii politice și administrative. A câștigat Voicu, în detrimentul celuilalt viceprimar, Gabriel Pleșa. Deveniți dușmani, lanțul de iubire s-a rupt complet, iar Pleșa s-a înscris în USR și si-a anunțat candidatura la aceeași primărie. Este cel bănuit că s-ar afla în spatele plângerii ajunse acum la DNA. Cei din Alba spun că Pleșa ar avea multe informații compromițătoare din interiorul primăriei Alba, dar le-ar păstra pentru a vedea înainte rezultatele votului de duminică. Foarte probabil, după alegeri „dragostea albaneză” dintre PNL și USR se va lăsa cu vânătăi penale. Aveți mai jos documentul prin care lui Voicu i se deschide oficial dosar la DNA

2412-P-2020

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro