vineri 14 iunie 2024

Gene false sau extensiile de gene si riscurile pentru sanatate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Din pacate, nu toate am fost binecuvantate cu gene lungi si dese in mod natural. Multe suntem nevoite să apelam la anumite artificii care sa suplineasca niste gene asa cum ne dorim.Dar dincolo de rolul estetic genele reprezintă mai mult de atat. Ele au un scop bine definit si rostul de a reduce fluxul de aer care ajunge la ochi, de a filtra lumina solara și de a menține nivelul de umiditate al ochilor.

Ce sunt genele false sau extensiile de gene?

Genele false sau extensiile de gene reprezinta o modalitate populara de a-ți accentua frumusețea naturala, oferind un aspect dramatic și seducător privirii tale.Genele sunt considerate un aspect important al esteticii faciale și fac obiectul diferitelor tratamente de înfrumusețare.

Procesul de aplicare presupune lipirea atenta a fiecărui fir de gene fals la baza genelor naturale cu ajutorul unui adeziv special. Tehnica corect executată poate crea un efect minunat, evidențiind privirea ta într-un mod subtil sau dramatic, după cum dorești.

In ciuda beneficiilor estetice imediate pe care le ofera genele false, este bine sa sti ca utilizarea lor frecventă poate implica riscuri pentru sanatatea ochilor tai.

Tipuri diferite de gene false si cum functioneaza fiecare

Există mai multe tipuri de gene false, însă cele la moda acum sunt genele semipermanente, cunoscute și sub denumirea de gene fir cu fir sau extensii de gene. Acestea sunt facute din materiale sintetice, precum și din păr natural de nurca.

Genele semipermanente sunt aplicate de un tehnician specializat, care lipeste, intre genele tale, fir cu fir, genele false iar în functie de îndemânarea tehnicianului, poti obține un aspect foarte natural al genelor. Aceste gene necesită intretinere, fiind nevoie de reaplicarea lor o data la câteva săptămâni.

gene false extensii

O alta opțiune este reprezentată de genele clasice în banda, care se aplica într-un singur strat pe toată lungimea pleoapei. Acestea ofera un efect dramatic și accentuat ochilor. De asemenea, pot fi gasite și genele magnetice, care nu necesită adeziv pentru a fi fixate.

Pentru un look rapid și usor, există extensiile cu bandaj autoadeziv. Acestea se aplica fara a fi nevoie de adeziv sau alte instrumente speciale.

In ceea ce privește riscurile, toate tipurile de gene false, atât cele semi-permanente, cât și cele de unica folosinta, sunt considerate la fel de periculoase de catre specialistii în oftalmologie.

Riscuri pentru sanatate asociate cu utilizarea genelor false

Chiar daca beneficiile aplicarii de gene false sunt numeroase, exista și dezavantaje în a aplica gene false. Potrivit specialistilor in oftalmologie, riscurile utilizării genelor false includ infecția sau umflarea pleoapei, infecția corneei și pierderea temporara a genelor.

Genele reprezinta mai mult de un rol estetic. Ele au un scop bine definit și un rost deloc de neglijat. Acela de a reduce fluxul de aer care ajunge la ochi, de a filtra lumina solara și de a menține nivelul de umiditate al ochilor.

Unul dintre cele mai mari riscuri asociate cu acest proces este posibilitatea apariției unei reacții alergice la adezivul folosit pentru lipirea genelor. Acest lucru poate duce la iritații ale pleoapelor sau chiar la infectia corneei.

Un alt risc este reprezentat de deteriorarea genelor naturale în timp. Daca extensiile sunt aplicate necorespunzător sau daca nu se respectă regulile de îngrijire, genele naturale pot suferi daune semnificative. De asemenea, exista și riscul ca greutatea excesivă a extensiilor să slabeasca firele naturale.

In plus, infectiile oculare pot apărea dacă igiena corespunzatoare nu este menținuta în timpul aplicãrii și purtãrii genelor false.Blefarita alergica este una dintre afectiunile care apar în urma purtarii genelor false. Aceasta este o reacție alergica manifestata prin inflamarea severa a pleoapei ochiului.

Cum sa alegi un salon sau un tehnician calificat pentru aplicarea genelor false

Cand vine vorba de alegerea unui salon sau a unui tehnician pentru aplicarea genelor false, este indicat sa faci cercetări în prealabil. Incepe prin a verifica recenziile și recomandările online. Vezi ce spun alte persoane despre experiența lor cu respectivul salon sau tehnician.

O alta modalitate de a fi sigura ca vei colabora cu profesionisti in domeniul extensilor, este să verifici certificarile și pregatirea lor în domeniul extensiilor de gene. Un specialist bine instruit va avea cunoștințe solide despre igiena ochilor și va folosi produse de calitate superioara.

Inainte de programare, poti solicita o consultanta pentru a discuta preferintele tale legate de genele false si pentru a clarifica orice nelămuriri.

Nu uita sa pui intrebari legate de procesul aplicarii genelor false, ce fel de substante sunt utilizate în produsele folosite, precum adezivii sau materialele sintetice.

O comunicare deschisa cu tehnicianul te poate ajuta sa eviti reactiile alergice sau alte probleme posibile după procedura.Ideal ar fi sa fim cat mai informate despre proceduri, atunci cand vrem sa apelam la extensii.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Aria Haret
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro