vineri 14 iunie 2024

Scrisoare deschisă către Primarul General Nicușor Dan

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

București, 2 iunie 2024 – Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, a adresat o nouă scrisoare deschisă actualului primar, Nicușor Dan, invitându-l la o dezbatere publică privind activitatea fiecăruia la conducerea Primăriei Municipiului București. Aceasta este a doua solicitare de acest fel pe care Firea o face, subliniind importanța unei discuții deschise pentru toți bucureștenii.

În scrisoare, Firea își exprimă dorința de a discuta despre valorile, respectarea legii și funcționalitatea instituțiilor, teme invocate de Nicușor Dan la lansarea candidaturii sale. De asemenea, Firea îi solicită actualului primar să explice obstacolele întâlnite și să argumenteze nerealizarea promisiunilor făcute în urmă cu patru ani.

„Nu datoria a împiedicat dezvoltarea capitalei, ci stilul de a conduce și de a comunica cu oamenii, de a acționa și a decide. Prin toate acestea v-ați dovedit liderul unei echipe care a stat…pe timpul bucureștenilor”, afirmă Firea în scrisoarea sa.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

 

Firea menționează și declarațiile recente ale lui Nicușor Dan cu privire la dificultățile întâmpinate în extinderea parcărilor și lipsa unui management eficient: „Domnule primar, sunteți serios? Care management v-a lipsit, chiar al dumneavoastră?”

Fosta primar aduce în discuție și problemele de comunicare pe care Nicușor Dan le-a avut, inclusiv dificultatea de a forma o echipă de colaboratori și lipsa comunicării eficiente cu primarii de sector. Firea subliniază că administrația publică are nevoie de un bun manager cu mână forte și că, în ciuda dificultăților întâmpinate, programul de campanie ar fi trebuit să fie realizabil.

Cum poate un om cu experiența dvs. – activ din 2006 în dezbaterea despre administrația Bucureștiului, candidat pentru Primăria Capitalei în 2012, în 2016 și care în 2020 avea susținerea USR și PNL, două partide mari care aveau consilieri generali și locali cu experiență directă în administrarea Capitalei – să declare că a fost „semi-realist” când a venit la primărie?”, întreabă Firea.

Scrisoarea se încheie cu un apel la realitate și la responsabilitate, Firea subliniind că declarațiile și acțiunile lui Nicușor Dan au avut un impact direct asupra bucureștenilor. Ea își exprimă regretul că actualul primar nu a reușit să își îndeplinească promisiunile și că a pierdut ocazia de a fi un exemplu de bun primar, pe terenul pregătit în mandatul ei, 2016-2020.

Acesta este un apel la dialog și transparență, în speranța că Bucureștiul va beneficia de o administrație eficientă și de colaborare între autorități, în interesul cetățenilor.

 

Scrisoarea deschisă a fost postată pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea și a generat deja numeroase reacții din partea publicului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro