duminică 14 iulie 2024

Grinda agățată de gâtul guvernului Orban

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liberalii aveau o șansă unică, în momentul în care au reușit să o împingă pe scările guvernării pe sinistra Vasilica Viorica Dăncilă. Valul de susținere a fost unul imens, iar românii și-au pus toate speranțele că Orban și noul guvern va face rapid uitată acea perioadă de tristă amintire. Tot ce avea de făcut noul premier era să vină cu o echipă serioasă și să dea drumul la treabă, evitând să facă aceleași greșeli precum Dragnea și compania.

Parțial au reușit. Există miniștri precum Bogdan Aurescu, Nelu Tătaru, Virgil Popescu sau Marcel Vela ce ne-au făcut să uităm de înaintașii lor catastrofali.
Vedem însă că nimic nu poate fi perfect în politica mioritică, iar aleșii țin mereu să ne facă să le păstrăm stampila cu „toți sunt la fel”! Dacă îmi poate spune cineva pe ce argumente profesionale se bazează premierul Ludovic Orban atunci când păstrează în echipa sa un specimen precum Ion Ștefan „Grindă”, îi dau un premiu! Am zis profesionale, da?! Bârfele spun că altele sunt atuurile lui Grindă, însă despre acelea nu am dovezi, deci nu voi vorbi..
Personajul ridicol de la Dezvoltare este o rușine pentru această guvernare. Este de pe aceeași stradă cu alți „celebri” : Andrușcă, Cuc, Pop Genunche sau Pamblică. Vorbește puțin, iar atunci când o face iese rău. Se umple de ridicol și arată tuturor ce poate. Sau ce nu poate, mai exact. Nu mai punem caracatița de nepotisme, cumetrii și amantlâcuri pe care a reușit să o îndese în acel minister mamut.
Bomboana pe coliva mandatului său la ministerul Dezvoltării a pus-o zilele acestea. În loc să își stoarcă creierii cu problemele grave de la minister, Grindă a decis să devină și candidat la Primăria Focșani, în fieful pesedistului Oprișan. În vâltoarea campaniei, ministrul a fost întrebat de jurnaliști despre firmele sale și eventualele contracte cu statul ale acestora. Priviți replica sa și probele contrarii aduse imediat de cei din presă :

Că minte cu nerușinare, el în realitate dedulcindu-se la greu la banii publici, e una. Ne-am obișnuit că politicienii să ne mintă în față. Dar această minciună e posibil să îi fi tăiat de tot șansele la Primăria Focșani. Abia acum vine tragedia! Ce ne facem dacă pierde Grindă acolo?! Ne-am nenorocit cu toții! Pe cale de consecință, el se va întoarce la șefia ministerului Dezvoltării, ca să continue ceea ce a început…
Nu credeam să ajung asta, dar îmi doresc din tot sufletul ca Ion Ștefan să iasă primar la Focșani. E ca în istorie, cu „alegerea răului cel mic”. Decât să nenorocească o țară, mai bine pică năpasta doar pe focșăneni. Ma doare sufletul pentru acei oameni, dar măcar așa avem o șansă ca proiectele mari de dezvoltare să avanseze.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro