Guvernul ‘l-a uitat în post’ pe Tudorel Toader

Guvernul ‘l-a uitat în post’ pe Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cerea la începutul acestei luni eliberarea  lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia. Afirmația fusese făcută imediat după ce  CEDO a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi în procesul cu statul român cu privire la înlocuirea sa de la șefia DNA.

De atunci au trecut circa două săptămâni, iar Guvernul nu a luat nicio poziție. Vorbele lui Predoiu au rămas în presă…și atât.

„Practic, nu stim de nicio solicitare a autoritatilor romane de demitere a domnului Tudorel Toader din Comisia de la Venetia,” afirmă Panos Kakaviatos, purtatorul de cuvânt al Comisiei, într-un răspuns transmis la solicitarea Ziare.com.

Predoiu a anunțat, în sedinta Guvernului din 7 mai, că a înaintat Executivului propunerea de a solicita Comisiei de la Venetia retragerea fostului ministru al Justitiei Tudorel Toader, in urma deciziei CEDO in favoarea Laurei Codruta Kovesi.

„Este un caz fara precedent si o premiera, motivatia fiind aceea ca, in considerarea efectelor deciziei CEDO, se pune in cauza credibilitatea angajamentului Guvernului Romaniei fata de independenta procurorilor”, a spus el.

La randul sau, premierul Ludovic Orban a afirmat ca Guvernul va face „cu siguranta” propunerea in acest sens.

Comentează pe FACEBOOK