Haosul din traficul bucureștean costă 23.000 lei/lună

Directorul Companiei Municipale a Traficului din Primăria Capitalei, Ion Brebenel, are unul din cele mai mari salarii din administrația Capitalei, în pofida traficului haotic din oraș.

Mai exact, Brebenel este remunerat cu  22.223 lei brut/lunar pentru a remedia, teoretic, problemele traficului în capitală, scrie NewsWeek.

Banii par a fi dați însă degeaba. Semafoarele nu sunt sincronizate, iar soluții pentru aglomerație și poluare nici măcar nu au fost propuse.

Amintim în acest context că, în 2019, capitala României a prins „podiumul” mondial în privința gradului de congestionare în traficul rutier și rămâne pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc în Europa la acest capitol.

De asemenea, noul edil Nicușor Dan a apelat la românul care a fluidizat traficul în New York pentru a ne scoate din situația actuală. Este vorba despre  Michael Horodniceanu care, în anii ’90, a fost desemnat să conducă întreg traficul de suprafață al New York-ului și să-i rezolve problemele, iar din 2007 și până în 2016 i-a fost încredințată modernizarea întregii retele de metrou din metropolă și i s-au dat puteri depline pentru a rezolva toate problemele ce țin de trafic, atât cel de suprafață, cât și cel subteran.

 

Comentează pe FACEBOOK