duminică 14 iulie 2024

Iohannis: Să ţinem cont de avertizările meteo pentru a evita tragedii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme trebuie dezvoltate continuu, subliniind că este deosebit de important să se ţină cont de avertizările meteorologice pentru a se evita tragedii.

Într-o postare pe Facebook, el arată că, în aceste zile, România şi Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură şi incendii de vegetaţie amplificate de temperaturile atipic de ridicate.

„Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor. Pentru a-i proteja pe oameni trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile”, a scris Iohannis, joi, pe pagina sa de socializare.

Amintim că patru români și-au pierdut viața, miercuri, din cauza furtunilor puternice din țara noastră.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro