duminică 14 august 2022
spot_img

LEADERSHIP

Must read

spot_img

Recunosc, nu scriu aceste rânduri cu plăcere, asta pentru că de fiecare dată când am apărut în spațiul public și mi-am exprimat o părere, m-am trezit cu un val de luări de poziție, invective, urări de bine și sănătate mamei, tatalui sau familiei, toate culminând cu expulzarea din țărișoară sau propuneri de incinerare la crematoriul central, acestea venind bineințeles de la societatea civilă „implicată” sau de la formatori de opinie și toate sub umbrela democrației și a libertății de exprimare de care, iată, beneficiem cu toții de treizeci de ani încoace.

Așadar, cu riscul asumat de a îmi umple din nou frigiderul de produse din carne, mă voi opri astăzi la subiectul zilei, pandemia și comunitatea europeană. Subliniez comunitatea europeană pentru că ultima oară când am afirmat că aceasta stă sub semnul disoluției, am fost certat și apostrofat de către domnul Mircea Paraschivescu, că nu cunosc termenii, că sunt un habarnist și că, dacă n-ar fi fost ea, Uniunea, nu m-aș fi bucurat atât de mult de dreptul meu de cetățean european și libertatea pe care iată aceasta mi-o oferă necondiționat.

Sper că ne este tuturor limpede că Uniunea în care ne aflăm nu ne-a ajutat cu nimic, subliniez, absolut nimic, pentru cei care au ochi să vadă și știu să interpreteze cifrele și statisticile (trăim oricum într-o lume a statisticilor false sau nu, nimeni nu mai are timp să verifice). România nu a primit decât o bătaie prietenească pe umăr, și aceasta de la distanța reglementată de lege, în rest, la fel ca și multe alte state europene, am primit asigurări, know how, suport moral și un miliard de euro pentru untdelemn de la bunica cu care să ne ungem probabil baierele și așa ruginite.

În locul unei acțiuni comune de solidaritate europeană și alte cuvinte mari cu care ne obișnuiesc politicienii reformatori și progresisti în discursurile lor, am primit izolare, frustrare și vestitul “fugiiiiiți băăăăă!!!” sau scapă cine poate, lucru pe care l-am făcut zilnic de la Ceaușescu încoace.

Deci, ca să intru de fapt în subiect, nu cred în Coronavirus, nu fiindcă n-ar exista sau, mai precis, n-ar fi fost inventat să ne secere sau să ne rărească, ci pentru că privesc cu mâhnire la spectacolul acesta jenant pe care autorități inconștiente ni-l oferă pe bani grei. De fapt nu este vorba de autorități ci de persoane cu interese personale sau de grup care profită din plin de pe urma acestei nenorociri.

Cum este posibil să trimiți medici la sacrificiu fără o minimă protecție, asta pentru că nu ți-au sosit importurile de măști și echipamente medicale de strictă necesitate, importuri pe care le fac doar unii (și aici gândul mă duce direct la ministri sau secretari de stat..etc.) sau unele firme cu încredințări directe sau, cum a fost cazul Giurgiu, de clienți “serioși” cu sau fără șorțulețe scrobite?!

Cum e posibil să nu ai o industrie de război pregătită pentru asemenea situații și capabilă să producă imediat marfă de protecție de strictă necesitate?!

Cum e posibil să apari la televizor după o lună de la începutul așa zisei pandemii și să afirmi că astepți initiative și propuneri din partea firmelor românești, că guvernul stă să le întâmpine, în condițiile în care în majoritatea farmaciilor nu găsești o mască de protecție nici să tragi cu tunul!?

Cum e posibil să-mi restrângi drepturi fundamentale și tu societate civilă să taci mâlc, doar pentru că nu te-ai sinchisit să citești paragraful cu ”se restrânge partial dreptul la intimitate familială și dreptul la libera circulație”?! Mă înfior numai când văd ce scriu!

Cum e posibil să-mi scoți armata pe străzi alături de poliție, să-mi dai amenzi de zeci de milioane de euro –citiți bine, zeci de milioane de euro -dacă n-am respectat nush ce orar sau am peste 65 de ani și am ieșit aiurea sau, sau, sau… dar în același timp să-mi organizezi împreună cu serviciile de securitate (pentru că altfel nu s-ar fi putut pune la punct așa ceva) cel mai mare exod  de forță de muncă organizat pe timp de pandemie, iar apoi să apari străveziu și anesteziat la tv și să-mi spui mie, cetațeanul care ți-am respectat ordonanțele stupide, că nu știi, că vor fi trași la răspundere, că totul este sub control și că de fapt oamenii aceia aveau contracte cu un stat prea puternic ca să fie refuzat?! Serios???!!!!

Și uite cum am ajuns de fapt la adevăratul subiect: Lipsa unui leadership de valoare, a unor conducători care să pună mai presus de interesele lor binele și siguranța acestui popor!

Avem nevoie de lideri autentici, dedicați cauzei și bunăstării acestui neam și nu a altuia, care să aibă ingeniozitate, valoare și puterea de a spune NU!Iar ceea ce ne lipsește pe lângă unitate și solidaritate este știința și puterea de a negocia în picioare, nu aduși de spate și asteptând prin cancelarii să ni se dea voie de către cineva!!!!

Și incă ceva, pentru că știu că și în jurnalism, ca și în muzică, trebuie să termini pe o notă înaltă sau, prin analogie, să arunci bomba la final: cunosc un fost președinte care mi-a spus în seara de dinaintea unei confruntări că, dacă-i dă Securitatea 3%, câștigă alegerile și așa a și fost, de atunci mă gândesc muuult de tot înainte de a pune ștampila la vot! Dragi politicieni, nu fiți naivi să ne credeți prostuți! Lumina va face lumină mereu, oricât de mult vreți s-o ascundeți.

Paște fericit!

Dan Bittman – cântăreț, compozitor și prezentator

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro